ADAC: risc crescut de explozii ale pneurilor din cauza căldurii
Home Noutati ADAC: risc crescut de explozii ale pneurilor din cauza căldurii
Noutati

ADAC: risc crescut de explozii ale pneurilor din cauza căldurii

22

Serviciul de asistență ADAC Truck Service avertizează că, din cauza temperaturilor crescute din Europa, crește pericolul de explozie la pneuri și șoferii de camion ar trebui să fie mai precauți.ADAC Truck Service avertizează asupra riscului crescut de accidente cauzate de exploziile de pneuri și alte pagube provocate de căldură. Serviciul de asistență spune că șoferii de camion trebuie să își ia măsuri de precauție în această perioadă, când temperaturile depășesc frecvent în Europa 30 de grade Celsius.

Dacă aceste temperaturi se păstrează pe perioade lungi, exploziile de pneuri pot apărea din senin, mai ales după contact cu denivelările din asfalt. Pericolul este la fel de mare pe autostrăzile construite din dale de beton.

De aceea, ADAC sfătuiește toți șoferii să conducă cu atenție, să respecte limitele de viteză, să mențină o distanță mai mare față de vehiculul din față. Presiunea corectă din anvelope este de asemenea crucială. Radiațiile solare încălzesc asfaltul până la 60 de grade Celsius, temperatură la care anvelopele devin mai moi și mai expuse la uzură.

Dacă presiunea nu este corectă, există și riscul de explozii sau chiar de incendiu, avertizează ADAC Truck Service. De aceea, șoferii de camion trebuie să facă inspecții preventive ale anvelopelor și roților de rezervă. Trebuie verificată presiunea la rece și depistate daunele incipiente și corpurile străine.

Serviciul de asistență mai sfătuiește șoferii să mănânce ușor, să bea 3 litri de lichide (nu foarte reci) pe zi și să se odihnească suficient. De asemenea, aerul condiționat nu ar trebui folosit la maximum, ci la o diferență de aproximativ 6 grade față de temperatura exterioară. În plus, în timpul ieșirilor din cabină, șoferii ar trebui să folosească pălării sau șepci deschise la culoare.

Citește și:

Etichetarea anvelopelor de camion devine obligatorie din mai 2021

Motor încins? Uite ce ai de făcut

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Rama Giurgiu, pentru linia de metrou M5, e în București

Primul tren nou de metrou de la Alstom, rama ,,Giurgiu”, a ajuns...

Noutati

Conti Eco Gen 5, noua gamă de anvelope pentru camion de la Continental

Continental a prezentat linia de anvelope Conti Eco de a cincea generație...

Noutati

Obiective mai stricte de emisii de CO2 pentru camioane și autobuze

Parlamentul European a adoptat noi măsuri – deja convenite cu Consiliul –...

Noutati

Daimler Truck & Bus România plantează câte un copac pentru fiecare vehicul comercial nou înmatriculat anul trecut

Daimler Truck & Bus România, subsidiara locală a producătorului german de autocamioane...