430 de tone transportate cu două camioane și sistemul TPA de la Mammoet

Mammoet a folosit sistemul de transport Trailer Power Assist (TPA) pentru a transporta două bobine de câte 430 de tone pe o distanță de 100 km, în sudul Franței. Grație sistemului TPA, încărcătura a fost transportată cu ajutorul a doar două camioane.
430 de tone transportate cu două camioane și sistemul TPA de la Mammoet

Mammoet a fost contractat de Daher Technologies pentru a transporta mai multe componente grele, inclusiv primele două bobine de câmp toroidal din cele 19 necesare pentru proiectul ITER. În cadrul acestui proiect se va construi cel mai mare tokamak din lume, un dispozitiv magnetic proiectat pentru a testa potențialul energiei de fuziune.

430 de tone transportate cu două camioane și sistemul TPA de la MammoetPentru cele mai grele piese transportate pe traseul de aproximativ 100 km, dintre portul Marseille și sediul ITER, Mammoet a folosit sistemul TPA. Dispozitivul de transport a fost compus din două remorci linie cu câte 18 axe, echipate cu sistemul Trailer Power Assist. În plus, împreună cu autoritățile franceze, Mammoet a stabilit itinerariul și a identificat zonele în care trebuiau făcute modificări și plănuite drumuri sau poduri temporare.

Puterea mare de tractare a TPA a ajutat Mammoet să completeze transportul cu ajutorul a doar două transportoare, în loc de șase. În plus, manevrabilitatea de excepție a permis negocierea trecerii pe autostrăzi, drumuri și poduri temporare și 16 sensuri giratorii. La mersul la gol, ansamblul a putut circula cu 80 km/h. Aceasta a fost prima misiune pe distanțe lungi în care a fost folosit sistemul TPA.

Construcția proiectului de cercetare ITER a început în 2010. Proiectul, o colaborare între 35 de țări, se așteaptă să fie completat în 2025. În următoarele luni, Mammoet va face și alte transporturi pentru proiect, inclusiv al unei componente de 600 de tone.

Adaugati comentariu