Actros SLT
Home Camioane Transport agabaritic spectaculos cu Actros SLT
CamioaneVehicule speciale

Transport agabaritic spectaculos cu Actros SLT

59

Zbor de noapte la joasă altitudine cu Airbus A 320 și autotractorul pentru transporturi grele Mercedes-Benz Actros SLT: această operațiune spectaculoasă s-a desfășurat în Germania și a atras mulțimi peste tot pe unde a trecut.

Nu este o surpriză când privești cifrele statitice ale acestui transport excepțional: 60 de metri lungime, 5 metri lățime și 90 de tone greutate. Actros SLT în versiunea de 630 CP a transportat un fuselaj de Airbus 320 în sudul Germaniei, călătorie ce a durat aproximativ 11 zile. De transport s-a ocupat compania Paule, care a încărcat propriul Actros SLT în Tallinn (Estonia), după ce avionul suferise avarii din cauze unei aterizări forțate.

Un feribot a transbordat convoiul peste Marea Baltică, până la portul Lübeck. De aici, Actros SLT a avut nevoie de trei nopți pentru a traversa orașe precum Hamburg, Magdeburg, Nuremberg și Stuttgart, înainte de a se îndrepta spre nordul munților Pădurea Neagră.

De două ori de-a lungul rutei convoiul a trebuit să părăsească autostrada, pentru a evita podurile joase. În plus, după ce a părăsit autostrada, șoferul a fost nevoit la un moment dat chiar să dea cu spatele, pentru a putea reintra pe autostradă în direcția inversă. Mai mult, a fost nevoie de un al doilea Actros SLT pentru a duce avionul în poziția sa finală. Pe un drum forestier îngust și abrupt, duoul SLT a tractat Airbusul pe poligonul de antrenament al forțelor speciale KSK din Calw. Acolo, avionul va fi folosit în curând pentru antrenamente cu scenarii realistice despre protecția pasagerilor la cursele aeriene.

Compania de transport agabaritic Paule a optat pentru Mercedes-Benz Actros SLT deoarece acest transport extrem avea nevoie de o fiabilitate de 100%.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...