Volvo va livra 49 de autobuze articulate electrice

Operatorul suedez Vy Buss AB a plasat recent o comandă pentru 49 de autobuze electrice articulate Volvo 7900 Electric Articulated . Noile autobuze vor intra în operare în Jönköping, în vara anului viitor.
Volvo va livra 49 de autobuze articulate electrice

Orașul suedez Jönköping se dezvoltă, iar sistemul de transport public trebuie să țină pasul. Ca parte a acestui program, mai multe rute de autobuze vor fi electrificate anul viitor. Operațiunile vor fi efectuate de Vy Buss AB, cu ajutorul a 49 de autobuze electrice articulate Volvo.

”Jönköping își propune să facă transportul public mai atrăgător, mai eficient și mai accesibil. Pentru aceasta, se vor folosi autobuze de mare capacitate, aspectuoase, silențioase și fără emisii. Suntem foarte mândri să facem parte din acest proces și să susținem dezvoltarea orașului Jönköping și a altor orașe”, a declarat Hakan Agnevall, președintele Volvo Buses.

Cele 49 de unități Volvo 7900 Electric Articulated au o capacitate de până la 120 de pasageri. Ele dispun și de sistemul Zone Management, prin care viteza maximă este redusă automat în anumite zone geografice predefinite. Sistemul se dovedește util în apropierea școlilor, spitalelor și altor instituții unde circulă mulți pietoni și bicicliști.

În plus, Volvo Buses și Vy Buss au analizat rutele și au făcut calcule pentru optimizarea utilizării bateriilor autobuzelor.

Citește și:

16 autobuze articulate electrice Solaris la Craiova

Primul autobuz electric fabricat în Uganda: podea de bambus și componente din China

Energie eoliană produsă de trecerea autobuzelor (video)

Cele 17 țări pentru care se elimină carantina sau autoizolarea

Adaugati comentariu