Primul autobuz electric fabricat în Uganda: podea de bambus și componente din China

Producătorul de autovehicule Kiira Motors Corporation, deținut de stat, a lansat un concept de autobuz electric cu baterii. Kayoola EVS devine astfel primul autobuz electric fabricat în Uganda.
Primul autobuz electric fabricat în Uganda

Două unități Kayoola EVS circulă începând de săptămâna trecută în capitala Ugandei, Kampala. Acestea au 12,2 metri lungime și o capacitate de 90 de pasageri, dintre care 49 pe scaune. Potrivit producătorului, motorul electric dezvoltă 245 kW, iar bateriile au o capacitate de 560 kWh. Astfel, primul autobuz electric fabricat în Uganda ar avea o autonomie de 300 km cu o încărcare completă.

Primul autobuz electric fabricat în UgandaBateria se încarcă în doar 2 ore și ar rezista la 3.000 de cicluri de încărcare-descărcare, potrivit producătorului. Componentele sistemului de propulsie sunt produse de compania chineză CHTC Motors. În schimb, structura și șasiul sunt realizate din materiale locale. De exemplu, podeaua autobuzului este fabricată din bambus.

Compania Kiira Motors, deținută de statul ugandez, se concentrează pe dezvoltarea vehiculelor cu emisii zero. În trecut, compania a mai prezentat și un prototip de autobuz electric de 9 metri lungime, alimentat cu energie solară. Panourile fotovoltaice montate pe plafon erau cuplate la bateriile de tracțiune, cu o capacitate de 70 kWh.

Citește și:

Soluții pentru combaterea răspândirii coronavirus în transportul public

Torsus Praetorian, primul autobuz off-road

Coronavirus: Cele mai bune practici pentru aerisirea autobuzelor și autocarelor

Cum vor fi cheltuiţi aproape 3 mld. euro pentru modernizarea Romexpo

Adaugati comentariu