Energie eoliană produsă de trecerea autobuzelor (video)

Compania turcă Deveci Tech propune o soluție inedită de producere a energiei din surse regenerabile. Ea a dezvoltat niște turbine verticale care generează energie eoliană la trecerea cu viteză a autobuzelor.
Energie eoliană produsă de autobuze (video)

Turbinele au fost instalate pentru un test pilot pe străzile din Istanbul, între sensurile de mers ale liniilor rapide de tranzit cu autobuzul. Liniile BRT (Bus Rapid Transit) sunt folosite doar de autobuze articulate de mare capacitate, care călătoreac pe distanțe mai lungi cu viteză mai mare decât cea a autobuzelor urbane. Această viteză și mai ales curenții de aer formați la trecerea vehiculelor sunt folosiți pentru a produce energie eoliană, cu ajutorul noilor turbine.

În plus, turbinele funcționează și ca suport pentru un panou solar, care suplimentează cantitatea de energie ecologică produsă. Astfel, o turbină verticală generează până la 1 kW în fiecare oră. Utilizarea optimă a energiei electrice produse în acest mod este pentru iluminarea stradală din zonă.

Dispozitivele compacte pot fi montate și în alte locuri cu curenți de aer, precum parcuri, grădini sau terase, pentru a produce energie ”verde”.

Citește și:

Marcopolo Biosafe, autocarul anti Covid-19 (video)

Primul autobuz electric fabricat în Uganda: podea de bambus și componente din China

Torsus Praetorian, primul autobuz off-road

Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto la bursă!

Adaugati comentariu