Home Camioane Volvo Trucks primește o comandă record pentru camioane electrice
Camioane

Volvo Trucks primește o comandă record pentru camioane electrice

27

Volvo Trucks a primit o comandă pentru 100 de camioane Volvo FM Electric de la DFDS, cea mai mare companie de transport și logistică din Europa de Nord. Acordul este cea mai mare comandă comercială de până acum pentru camioanele electrice Volvo. Dar și una dintre cele mai mari pentru camioanele electrice grele din întreaga lume.

„Aceasta este o etapă majoră în angajamentul nostru pentru un transport fără combustibili fosili. Și sunt foarte mândru de parteneriatul pe care îl avem cu DFDS. Împreună arătăm lumii că transportul cu camioane grele electrificat este deja o soluție viabilă. Cred că acest lucru va încuraja mult mai mulți clienți să facă cu încredere primul pas în propria lor călătorie de electrificare ”, a precizat Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Primele livrări ale Volvo Trucks către DFDS, la finele lui 2022

Primele livrări ale Volvo FM Electric către DFDS vor începe în al patrulea trimestru al anului 2022. Ele vor continua pe tot parcursul anului 2023. Camioanele vor fi utilizate atât pentru transportul pe distanțe scurte, cât și lungi, în sistemul logistic DFDS din Europa.

„La DFDS, suntem hotărâți să jucăm rolul nostru în reducerea emisiilor de CO2. Ca și în crearea unui lanț de aprovizionare durabil. Știm cât de importantă este electrificarea în încercarea de a atinge obiectivele noastre legată de emisii. Și sper să putem inspira pe alții în timp ce ne deplasăm înainte în această tranziție vitală”, a precizat Niklas Andersson, vicepreședinte executiv și șef al diviziei de logistică la DFDS.

FM Electric poate transporta o greutate de 44 de tone și are o autonomie de până la 300 km. Cu o sesiune de încărcare suplimentară în timpul prânzului, distanța poate fi extinsă. Alimentarea se poate face în momentul încărcării camionului la depozit, grație unui încărcător pentru curent alternativ. Dar și prin încărcare de mare putere pe traseu (încărcare DC). DFDS a ales o soluție de finanțare oferită de Volvo Financial Services.

Accelerarea interesului pentru camioane electrice în Europa

Tendința de electrificare pe piața camioanelor grele se accelerează. În Europa, câteva sute de camioane de peste 16 tone au fost înregistrate până acum în acest an. Dintre acestea, aproximativ 40% sunt camioane electrice Volvo.

„Scopul nostru clar este de a avea un rol important în electrificare. Iar poziția noastră de lider de piață arată că suntem cu siguranță pe drumul cel bun. Obiectivul nostru pentru 2030 este ca jumătate din livrările noastre globale de camioane să fie electrice. Ne face plăcere să vedem că interesul crescând în rândul clienților noștri începe să se reflecte în comenzile ferme”, a mai precizat Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Volvo Trucks a început producția în serie a camioanelor electrice în 2019. Și este una dintre primele mărci de camioane care a făcut acest lucru. Gama de produse include acum șase modele de camioane electrice – Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL și Volvo VNR, vândute în America de Nord.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Camioane

Scania câștigă pentru a noua oară testul comparativ Green Truck

În fiecare an, producătorii de camioane grele din Europa sunt invitați la...