Volvo și Daimler au semnat acordul pentru producerea în comun a celulelor de combustie pentru camioane

Volvo Group și Daimler Truck AG au semnat acordul pentru înființarea unui joint venture care va dezvolta, produce și comercializa sisteme de celule de combustie ce vor fi utilizate în special pe camioane grele electrice.
Volvo Group și Daimler Truck AG vor produce împreună celule de combustie pentru camioane

Contractul a fost semnat la 6 luni după ce cele două concerne au ajuns la un acord preliminar fără obligațiuni pentru stabilirea noului joint-venture. Ambiția Volvo și Daimler este ca noua companie să devină un lider mondial în producerea de celule de combustie alimentate cu hidrogen.

Volvo Group va achiziționa 50% din unitatea Daimler Truck Fuel Cell GmbH & Co, pentru aproximativ 600 de milioane de euro. Încheierea tranzacției este așteptată în prima jumătate a anului 2021. Toate tranzacțiile potențiale sunt subiectul examinării și aprobării autorităților anti-trust.

Parteneriatul va reduce costurile de dezvoltare și va accelera introducerea pe piață a celulelor de combustie în transportul greu pe distanțe lungi. Obiectivul comun este începerea testelor cu clienți selectați în 3 ani. Producția de serie va începe după anul 2025.

Noua companie va dezvolta sisteme cu mai multe trepte de putere. Vârful de gamă va fi un sistem dublu cu o putere continuă de 300 kW, pentru camioane grele implicate în operațiuni de transport pe distanțe lungi. Acest joint venture va avea produse și pentru alte aplicații, precum generatoare staționare de electricitate.

Volvo Group și Daimler Truck AG vor fi parteneri 50/50 în noul joint-venture, care va opera ca o entitate independentă și autonomă. Daimler și Volvo vor continua să fie competitori în alte domenii de afaceri.

Adaugati comentariu