Home Camioane Volta Trucks a ales Steyr Automotive ca partener de producție
Camioane

Volta Trucks a ales Steyr Automotive ca partener de producție

17

Volta Trucks a anunțat că primele sale camioane electrice urmează să fie produse de Steyr Automotive. Cele două companii au semnat acum un contract de producție în acest sens.

Potrivit companiei suedeze, contractul a fost precedat de un „proces larg de licitație competitivă cu potențiali furnizori din întreaga Europă”. În aprilie, așa cum anunțam, compania avea în vedere o fabrică în Spania. Mai exact fosta uzină Nissan din Barcelona.

Însă noul CEO, Essa Al-Saleh, care i-a succedat lui Rob Fowler, care a demisionat din motive personale, a luat decizia de a colabora cu Steyr. De precizat că Steyr Automotive este fosta MAN Truck and Bus Austria. „Steyr Automotive a fost numită datorită experienței lor extinse în fabricarea vehiculelor comerciale, a infrastructurii de producție existente și a vitezei de piață rezultate”, precizează oficialii Volta.

„Echipa de la Steyr Automotive are o capacitate dovedită de a produce Volta Zero cu experiența lor de zeci de ani în construcția de camioane premium”, spune Kjell Waloen, cofondator și director tehnologic al Volta Trucks. „Construirea camioanelor noastre în Austria va scurta timpul de livrare. Și, în plus, va reduce la minimum amprenta de mediu a operațiunilor noastre. Ceea ce susține ambițiile noastre de durabilitate – un factor cheie în decizia noastră.”

După cum a indicat Waloen către mass-media, experiența lui Steyr a înclinat aparent producția internă din Spania. „Dacă începeți un produs nou într-o fabrică nouă, fără experiență, înmulțiți riscurile și complicațiile de multe ori”, a spus Waloen, explicând decizia.

Strategia Volta Trucks

În conformitate cu strategia sa ”road-to-zero emissions strategy”, Volta Trucks intenționează să își fabrice vehiculele în fabrici situate în proximitatea piețelor în care sunt vândute. Vehiculele din Austria, de exemplu, vor fi utilizate de clienții din Paris și Londra, care și-au confirmat deja interesul. În comunicatul de presă, totuși, Volta Trucks subliniază, de asemenea, că este planificată o extindere „în toată Europa, urmată de piețele nord-americane și asiatice” – în acest scop, „alte site-uri de producție la nivel mondial” sunt deja luate în considerare.

Volta Zero este un camion electric pentru transport urban. Dezvăluit pentru prima dată în 2020, conceptul camionului de 16 tone este gândit pentru mobilitate electrică. Și, grație designului (parbriz mare și numeroase sisteme de asistență) este optimizat pentru traficul urban și de distribuție. Conform informațiilor anterioare, sistemele de acționare electrică vor proveni de la Meritor, iar bateriile de la Proterra. În mai, Volta Trucks a anunțat că are în calcul și versiuni de 7,5 tone, 12 tone și 19 tone.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Camioane

Camioanele „verzi” scapă de taxa de tranzitare a Bucureștiului

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata...

Camioane

Volvo FH16: Un motor nou și mai puternic

Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu...