Volta Trucks a ales Steyr Automotive ca partener de producție

Volta Trucks a anunțat că primele sale camioane electrice urmează să fie produse de Steyr Automotive. Cele două companii au semnat acum un contract de producție în acest sens.

Potrivit companiei suedeze, contractul a fost precedat de un „proces larg de licitație competitivă cu potențiali furnizori din întreaga Europă”. În aprilie, așa cum anunțam, compania avea în vedere o fabrică în Spania. Mai exact fosta uzină Nissan din Barcelona.

Însă noul CEO, Essa Al-Saleh, care i-a succedat lui Rob Fowler, care a demisionat din motive personale, a luat decizia de a colabora cu Steyr. De precizat că Steyr Automotive este fosta MAN Truck and Bus Austria. „Steyr Automotive a fost numită datorită experienței lor extinse în fabricarea vehiculelor comerciale, a infrastructurii de producție existente și a vitezei de piață rezultate”, precizează oficialii Volta.

„Echipa de la Steyr Automotive are o capacitate dovedită de a produce Volta Zero cu experiența lor de zeci de ani în construcția de camioane premium”, spune Kjell Waloen, cofondator și director tehnologic al Volta Trucks. „Construirea camioanelor noastre în Austria va scurta timpul de livrare. Și, în plus, va reduce la minimum amprenta de mediu a operațiunilor noastre. Ceea ce susține ambițiile noastre de durabilitate – un factor cheie în decizia noastră.”

După cum a indicat Waloen către mass-media, experiența lui Steyr a înclinat aparent producția internă din Spania. „Dacă începeți un produs nou într-o fabrică nouă, fără experiență, înmulțiți riscurile și complicațiile de multe ori”, a spus Waloen, explicând decizia.

Strategia Volta Trucks

În conformitate cu strategia sa ”road-to-zero emissions strategy”, Volta Trucks intenționează să își fabrice vehiculele în fabrici situate în proximitatea piețelor în care sunt vândute. Vehiculele din Austria, de exemplu, vor fi utilizate de clienții din Paris și Londra, care și-au confirmat deja interesul. În comunicatul de presă, totuși, Volta Trucks subliniază, de asemenea, că este planificată o extindere „în toată Europa, urmată de piețele nord-americane și asiatice” – în acest scop, „alte site-uri de producție la nivel mondial” sunt deja luate în considerare.

Volta Zero este un camion electric pentru transport urban. Dezvăluit pentru prima dată în 2020, conceptul camionului de 16 tone este gândit pentru mobilitate electrică. Și, grație designului (parbriz mare și numeroase sisteme de asistență) este optimizat pentru traficul urban și de distribuție. Conform informațiilor anterioare, sistemele de acționare electrică vor proveni de la Meritor, iar bateriile de la Proterra. În mai, Volta Trucks a anunțat că are în calcul și versiuni de 7,5 tone, 12 tone și 19 tone.

Adaugati comentariu