Video: Sistem automat de cuplare a semiremorcii de la ZF

ZF a lansat un sistem complet automat de cuplare a semiremorcii, fără intervenția șoferului, proiectat pentru a crește siguranța și eficiența operațiunilor.
Video: Sistem automat de cuplare a semiremorcii de la ZF

ZF a prezentat recent noutăți tehnologice dedicate vehiculelor comerciale, multe dintre ele integrate după achiziția WABCO. Noul sistem automat de cuplare a semiremorcii funcționează cu o intervenția minimă a șoferului.

Tot ce trebuie să facă acesta este să introducă în sistem indicativul semiremorcii, care este identificată automat la trecerea capului tractor prin parcarea companiei. După apăsarea unui buton, sistemul Automated Coupling Assist preia complet controlul, acționând automat direcția și mersul cu spatele. La final, șoferul trebuie să valideze cuplarea corectă a semiremorcii și camionul este gata de plecare.

O altă noutate a ZF este sistemul Advanced Reversing Assist. Ambele soluții ajută la reducerea riscului de accidente, cresc siguranța și eficiența în centrele logistice și elimină întârzierile și costurile de reparații asociate cu avariile produse în timpul manevrelor.

ZF a accelerat și programul său de accelerare a vehiculelor comerciale. Puntea electrică AxTrax AVE este folosită deja de câțiva ani, iar în acest an ZF va începe producția de serie a motorul electric central CeTrax. ZF eTrailerPână în 2023 va fi disponibil un kit modular pentru propulsie electrică, pentru autobuze și camioane de până la 44 de tone. El va putea fi folosit atât în sisteme cu baterii, cât și cu celulă de combustie.

ZF a prezentat și remorca electrificată eTrailer. Semiremorca are un motor electric integrat, care alături de capul tractor convențional formează o combinație cu propulsie hibridă și consum mai mic cu până la 16%. Motorul electric al semiremorcii îmbunătățește tracțiunea și accelerația, în timp ce nivelul de zgomot și uzura frânelor scad.

One thought on “Video: Sistem automat de cuplare a semiremorcii de la ZF

  1. Pingback: Parachoques plegable Kässbohrer. ¿Cómo ayuda a los conductores? Vídeo - Foro Transporte Profesional

Adaugati comentariu