Mai multe interdicții de depășire pentru camioane în Hessen

Landul german Hessen extinde semnificativ zonele cu interdicții de depășire pentru camioane pe autostrăzile sale. Potrivit autorităților, măsura este luată pentru a preveni ambuteiajele și a face drumurile mai sigure.
Mai multe interdicții de depășire pentru camioane în Hessen

Începând de ieri, există zone de interdicție pentru camioane de peste 3,5 tone, permanente sau dependente de trafic, pe 570 din cei aproximativ 1000 km de autostradă din Hessen. Noile reguli, anunțate ieri de ministrul de Transport Tarek Al-Wazir, se aplică în special pe toate porțiunile în urcare și coborâre, dar și în secțiunile unde s-au înregistrat mai multe accidente.

”Perturbările de trafic duc la ambuteiaje, iar acestea provoacă un stres inutil sau chiar accidente. Scopul nostru este de a avea un trafic fluent și sigur pentru autoturisme și vehiculele comerciale”, a explicat ministrul.

Până ieri, interdicțiile de depășire pentru camioane din Hessen se aplicau pe 480 de km de autostradă. Dintre acestea, interdicțiile pe 280 km erau dependente de trafic.

Potrivit Ministerului Transportului din Hessen, noile secțiuni cu interdicții sunt pe A 4 (între Kirchheimer Dreieck și Bad Hersfeld), A5 (între Hattenbacher Dreieck și Reiskirchener Dreieck) și pe autostrăzile A 45, A 60, A 66, A 67 și A 661. Vor urma secțiuni de pe A 7, A 45 și A 480, cu o lungime totală de 40 km, la finalul lucrărilor de construcție care se efectuează în prezent.

Adaugati comentariu