Fuziunea dintre WABCO și ZF va fi finalizată în curând
Home Tehnologie Fuziunea dintre WABCO și ZF va fi finalizată în curând
Tehnologie

Fuziunea dintre WABCO și ZF va fi finalizată în curând

26

WABCO Holdings Inc. și ZF Friedrichshafen AG au anunțat astăzi că au primit toate aprobările de la autoritățile competente pentru fuziunea dintre cele două companii.Singura excepție este cea de la autoritatea chineză, pe care WABCO și ZF anticipează că o vor primi în curând. Cel mai probabil, fuziunea dintre WABCO și ZF se va finaliza în trimestrul al doilea al anului 2020.

În luna martie a anului trecut, ZF a anunțat că a intrat în partea finală a acordului de achiziție a WABCO, pentru aproximativ 7 miliarde de dolari. Finalizarea fuziunii era estimată pentru începutul anului 2020, dar a fost întârziată de problemele apărute în China. După această tranzacție, ZF își va adăuga și expertiza în sisteme de frânare în lista sa de specialități. Noua companie va fi cel mai mare furnizor de sisteme integrate pentru vehicule comerciale din lume, cu vânzări de aproximativ 40 de miliarde de euro anual.

Despre WABCO

WABCO este unul dintre cei mai mari producători mondiali de sisteme de control al frânării și alte tehnologii avansate care îmbunătățesc siguranța, eficiența și conectivitatea vehiculelor comerciale. Fondată în urmă cu aproape 150 de ani (Westinghouse Air Brake Company), WABCO are printre clienți producători de top de camioane, autobuze și remorci. În ultima perioadă, compania s-a specializat în sisteme pentru vehicule comerciale autonome, conectate și electrice, dar și pe sisteme de administrare și servicii digitale pentru flote. În 2019, WABCO a raportat vânzări de 3,4 miliarde de dolari. Compania are aproape 14.00 de angajați în 40 de țări.

Despre ZF Friedrichshafen AG

ZF este un furnizor global de tehnologie care produce sisteme pentru autoturisme și vehicule comerciale. Cu un portofoliu extins de produse, compania oferă soluții integrate pentru producătorii de vehicule, furnizorii de mobilitate și companiile start-up din domeniul transportului și mobilității. În 2018, ZF a avut vânzări de 36,9 milioane de euro. Compania investește peste 7% din vânzările anuale în cercetare și dezvoltare.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...

Tehnologie

DAF prezintă PACCAR Connect

Cu o gamă largă de informații și ușurință de utilizare de vârf,...

Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale...