Urbino mild hybrid, noutate în gama Solaris
Home Autobuze Urbino mild hybrid, noutate în gama Solaris
AutobuzeTehnologie

Urbino mild hybrid, noutate în gama Solaris

28

Producătorul polonez de autobuze Solaris și-a extins portofoliul de autobuze cu emisii reduse cu noul Solaris Urbino mild hybrid.Solaris are experiență în domeniu, primul Urbino Hybrid fiind prezentat în 2006. Atunci, Solaris devenea primul producător european care oferea un sistem de propulsie hibrid serial (diesel-electric). Totuși, soluția mild-hibrid este una cu totul nouă.

Este o soluție accesibilă pentru operatorii de transport public care vor să-și reducă impactul asupra mediului, dar și costurile cu carburantul. Tehnologia se bazează pe recuperarea energie generate în timpul frânărilor.

”Vom oferi pe autobuzele noastre un sistem mild hibrid de ultimă generație. Estimăm că numărul de astfel de soluții va crește în continuare”, a declarat Petros Spinaris, CEO adjunct al Solaris.

Sistemul este compus dintr-un motor electric, o unitate de stocare a energie și un software pentru controlul operațiunilor. La frânare, motorul electric al autobuzului funcționează ca un generator și reîncarcă unitatea de stocare cu maximum de putere disponibilă. Dacă unitatea de stocare este parțial sau complet încărcată, motorul electric susține motorul diesel.

Deoarece motorul diesel funcționează mai puțin sau la turații mai mici, consumul de carburant scade. Spre deosebire de autobuzele hibrid, cele mild hibrid funcționează cu puteri mai mici, deoarece sistemul electric nu propulsează de unul singur roțile.

Urbino mild hybrid completează gama Solaris de autobuze cu emisii reduse, din care mai fac parte modelele Urbino hybrid și Urbino CNG.

”Solaris Urbino mild hybrid este o noutate în oferta noastră, deși este bazată pe o soluție perfecționată de la generație precedentă. Vom continua să dezvoltăm această parte a portofoliului nostru, astfel încât clienții să poată alege între vehicule cu emisii zero sau cu emisii reduse, în funcție de nevoi și de infrastructura disponibilă”, a spus și Michal Pikula, director de dezvoltare autobuze al Solaris Bus & Coach.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...