Unimog U 5023 a stabilit un nou record de altitudine

Două camioane Unimog U 5023 au urcat pe cel mai înalt vulcan din lume, iar unul dintre ele a reușit să stabilească un nou record de altitudine pentru un vehicul motorizat.
Unimog U 5023 a stabilit un nou record de altitudine

De 70 de ani, Unimog a fost alegerea ideală pentru expedițiile științifice din toată lumea. Recent, o astfel de expediție a urcat pe Ojos de Salado (Chile), cel mai înalt vulcan din lume (6893 m), cu două vehicule Unimog U 5023 pentru off-road extrem. Obiectivul expediției a fost de a monta patru stații radio de urgență la taberele situate la diverse altitudini. Sistemul va îmbunătăți siguranța alpiniștilor și cercetătorilor care ajung pe muntele aflat în deșertul Atacama.

După ce expediția a montat stația radio de la cea mai mare înălțime (6100 m), echipa și-a propus să stabilească și un nou record de altitudine pentru un vehicul motorizat. Astfel, unul dintre cele două modele Unimog U 5023 a urcat până la 6694 de metri, cea mai mare altitudine atinsă vreodată de un camion.

Expediția a fost susținută de Mercedes-Benz Special Trucks, care a oferit cele două camioane configurate pentru off-road extrem. Pentru a se asigura că pot urca toate echipamentele necesare la aceste altitudini extreme, vehiculele au fost echipate cu anvelope speciale, trolii puternice și suprastructuri pentru modificarea centrului de greutate dezvoltate de specialiștii de la Muzeul Unimog, carosierul AS Söder și inginerii de dezvoltare Unimog.

Adaugati comentariu