Camioane Iveco alimentate cu biometan pentru Lidl
Home Camioane Camioane Iveco alimentate cu biometan pentru Lidl
CamioaneTehnologie

Camioane Iveco alimentate cu biometan pentru Lidl

93

Lidl a introdus primele camioane IVECO alimentate cu biometan din flota italiană a retailerului. Vehiculele vor fi folosite pentru distribuție între centrul logistic Lidl din Somaglia (Lombardia) și punctele de revânzare din nordul Italiei.Cele cinci vehicule IVECO Stralis NP 460 HP CNG intrate recent în flota Lidl sunt un rezultat al unui parteneriat cu IVECO, LC3 Trasporti și Edison. Aceasta este o premieră în sectorul italian de distribuție în masă. Prin alimentarea cu biometan, emisiile de CO2 ale camioanelor sunt reduse cu 95%, iar resursele sunt folosite într-o manieră circulară.

”Suntem foarte mândri să fim prima compania din Italia care utilizează noile vehicule alimentate cu biometan, un carburant care promovează un model economic bazat pe sustenabilitate și utilizarea circulară a resurselor. Scopul nostru pe termen lung este să trecem treptat de la un transport bazat preponderent pe carburanți fosili la carburanți alternativi cu emisii reduse de CO2, precum biometan și LNG. Lidl folosește camioane LNG din 2015, iar rezultatele au fost extrem de pozitive. Deși am deschis în medie 40 de magazine noi pe an, emisiile totale au fost reduse cu 5,2%”, a declarat Pietro Rocchi, Director de Vânzări și Logistică al Lidl Italia.

”IVECO a realizat că drumul spre un transport sustenabil implică sisteme alternative de propulsie, alimentate cu gaz natural comprimat și lichefiat. Dar adevărata alternativă este biometanul, care permite absența aproape totală a emisiilor de CO2. Am muncit mult pentru a ajunge la acest nivel. Biometanul este un carburant sustanabil deja disponibil, dar drumul către obținerea acelorași condiții în ce privește sarcina utilă, autonomia, timpii de reîncărcare și infrastructura rămâne lung”, a spus și Alessandro Oitana, Medium & Heavy Business Line Manager al IVECO.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

1.500 de camioane Volvo FH Aero pentru Lannutti

Volvo Trucks a primit o comandă de 1.500 de camioane Volvo FH...

CamioaneNoutati

IGPR: Şoferilor depistaţi pozitiv la Drugtest nu li se face dosar penal

Poliţia Română precizează că şoferilor testaţi pozitiv cu aparatul Drager5000 nu li...

CamioaneNoutati

Institutul Fraunhofer: 1000 de locații de încărcare sunt suficiente pentru majoritatea traficului de camioane

Institutul Fraunhofer și Amazon au analizat câte stații de încărcare rapidă pentru...

CamioaneNoutati

Noua gamă Ford Trucks F-LINE se prezintă în cadrul unei caravane naționale

AIC Trucks anunță lansarea în România a noii game de camioane F-LINE,...