Transportatorii vestici cer ca Pachetul Mobilitate 1 să fie adoptat urgent

Într-o scrisoare comună, 16 asociații de transportatori solicită Parlamentului European ca Pachetul Mobilitate 1 să fie adoptat urgent. Printre organizațiile vestice și-au făcut loc și două din centrul continentului, cele din Cehia și Slovacia.
Transportatorii vestici cer ca Pachetul Mobilitate 1 să fie adoptat urgent

Asociațiile de transport din Germania (BGL), Franțe (FNTR), Cehia (CESMAD Bohemia), Slovacia (CESMAD Slovakia), Olanda (TLN), Portugalia (ANTRAM), Spania (ASTIC, CETM), Italia (CONFTRASPORTO, FAI), Suedia (SA), Norvegia (NLF), Finlanda (Fin Mobility), Danemarca (DTL, ITD) și NLA din țările nordice cer Parlamentului European ca Pachetul Mobilitate 1 să fie adoptat urgent, după 3 ani de proces legislativ.

”Este esențial ca eurodeputații să pună capăt distorsionării pieței europene de transport rutier ca urmare a numeroaselor abordări ale statelor membre. Pachetul va oferi un cadru de lucru mai armonizat și o competiție mai corectă între companiile de transport din UE”, se arată în scrisoare.

”Nu ne mai putem permite să pierdem și mai mult timp în timp ce ne confruntăm cu provocări majore, precum digitalizarea, energia curată și reducerea emisiilor în transportul rutier. Criza actuală declanșată de pandemia Covid-19 este un alt motiv pentru a adopta urgent Pachetul Mobilitate 1. Acesta va asigura reguli clare și omogene pentru transportul de marfă rutier în Europa. Criza Covid-19 a arătat clar că buna funcționare a piețelor naționale de transport este la fel de necesară ca transportul internațional pentru a menține lanțul logistic și a garanta aprovizionarea populației”, au mai spus inițiatorii acțiunii.

Citește și:

Ce pași mai sunt de urmat până la adoptarea Pachetului Mobilitate 1

Raportorii TRAN au recomandat ca Pachetul Mobilitate 1 să fie aprobat fără amendamente

Federații patronale din 10 țări europene cer reevaluarea Pachetului Mobilitate 1

Traficul la frontiere, redus cu peste 90% în primele zile ale lunii mai

Adaugati comentariu