Târgoviște cumpără 28 de autobuze Citaro Hybrid

Primăria Târgoviște a anunțat la finalul săptămânii trecute semnarea contractului pentru achiziția a 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid. Mercedes-Benz Truck & Bus România va livra autobuzele în acest an.
Târgoviște cumpără 28 de autobuze Citaro Hybrid

Acesta este cel mai mare proiect în domeniul transportului public din istoria orașului Târgoviște. Valoarea proiectului este de 122.743.134,13 lei, cu finanțare din fonduri europene. În etapa a doua vor fi achiziționate alte 12 autobuze moderne.

Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat Autobuzul Anului 2019, va oferi cetățenilor orașului Târgoviște conditii excelente de transport. Proiectul nu include doar achiziția autobuzelor, ci și reabilitarea infrastructurii pe traseele deservite de transportul public.

Mai exact, vor fi modernizate 28 de stații de călători pe traseu, 3 stații de capăt de traseu și un depou și vor fi reabilitate străzi în lungime de 5,4 km. De asemenea, va fi implementat un sistem integrat de management pentru transportul public.

Toate stațiile și mijloacele de transport vor fi monitorizate video și vor avea sisteme de informare cu panouri LED. Cele 3 stații de capăt de traseu vor avea sală de așteptare, punct de informare, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel putin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi și persoane cu dizabilități.

În afară de confortul sporit pentru călători, noile autobuze generează și emisii mult mai mici. De asemenea, costurile de operare ale flotei modernizate vor scădea cu aproximativ o treime față de cele actuale. Astfel, primăria Târgoviște va putea acorda gratuități la transportul în comun mai multor categorii de persoane.

Citaro Hybrid se află la a comandă majoră din România, după cea de 130 de unități pentru București. Primele autobuze hibrid a ajuns deja în Capitală (foto), iar în curând vor începe să circule pe traseu.

Citește și:

Autobuz Citaro convertit pentru transport de pacienți COVID-19

Sistem de dezinfectare rapidă a autobuzelor (video)

1607 autobuze electrice noi înmatriculate în 2019 în Europa

Cine va livra autobuze electrice în Capitală? China vs Turcia-Germania

Adaugati comentariu