Federații patronale din 10 țări europene cer reevaluarea Pachetului Mobilitate 1

Asociații patronale din zece țări europene, inclusiv România, solicită reevaluarea Pachetului Mobilitate 1, pentru a permite o redresare mai ușoară după pandemia COVID-19 și pentru a sprijini transformarea durabilă a industriei, logisticii și transporturilor în viitor.
Ce interdicții pentru camioane se aplică de Paștele catolic

Federații patronale din România, Germania, Letonia, Bulgaria, Polonia, Lituania, Estonia, Cipru, Ungaria și Malta solicită factorilor de decizie din UE să nu ignore actualele circumstanțe fără precedent determinate de pandemia COVID-19 și să evite aprobarea dispozițiilor controversate ale Pachetului Mobilitate 1. Pachetul mobilitate 1 trebuie reevaluat cu atenție și revizuit în mod consistent, echilibrat și legal, pentru a nu fi în calea redresării economice după pandemia COVID-19 și a tranziției necesare spre o mobilitate durabilă și o creștere economică în toate țările Europene.

”Situația din Europa s-a schimbat dramatic datorită pandemiei COVID-19, forțându-ne să reacționăm rapid, să ne adaptăm și să dezvoltăm împreună o viziune pe termen lung pentru o redresare durabilă de succes. Sectorul transporturilor este crucial pentru atenuarea efectelor crizei actuale, precum și pentru viitorul industriilor noastre și bunăstarea cetățenilor europeni și, de aceea, trebuie susținut. Prin urmare, solicităm factorilor de decizie din UE să nu ignore actualele circumstanțe fără precedent și să evite aprobarea dispozițiilor controversate ale Pachetului Mobilitate 1. Pachetul Mobilitate 1 trebuie reevaluat cu atenție și revizuit în mod consecvent, echilibrat și legal, pentru a nu fi în calea redresării economice după pandemia COVID-19 și a tranziției necesare spre o mobilitate durabilă și o creștere economică în toate părțile Europei”, se arată în mesaj.

Poziția mediului de afaceri european împotriva adoptării Pachetului Mobilitate 1 poate fi consultată integral aici (în limba engleză și traducerea în limba română).

Documentul a fost transmis către toți membrii Comisiei de Transport și Turism (TRAN) a Parlamentului European.

Federații patronale care cer reevaluarea Pachetului Mobilitate 1:

  • Federația Industriilor Germane (BDI)
  • Confederația Patronală din Letonia (LDDK)
  • Asociația Industrială Bulgară (BIA)
  • Confederația poloneză Lewiatan
  • Confederația Lituaniană a Industriașilor (LPK)
  • Confederația Patronală din Estonia
  • Confederației Patronală Concordia – România
  • Federația Patronală și Industrială din Cipru (OEB)
  • BUSINESS Ungaria (MGYOSZ)
  • Camera de Comerț, Întreprinderi și Industrie din Malta (MCCEI)

Adaugati comentariu