Home Vehicule speciale Toyota propune prima ambulanţă FCEV
Vehicule speciale

Toyota propune prima ambulanţă FCEV

38

Toyota Motor a decis să stabilească o nouă premieră. Și este primul constructor auto care a dezvoltat şi creat o ambulanţă alimentată cu hidrogen: FCEV mobile clinic.

Vehiculul a fost creat pe baza minibuzului Coaster. În versiunea standard acesta beneficiază de un propulsor turbo diesel. Însă inginerii de la Toyota l-au înlocuit în acest caz cu un tren de rulare de la prima generație a modelului Mirai.

Cabina vehicului este echipată cu un sistem de aer condiționat cu filtru HEPA. Evident, pentru a reduce riscul de infecție pentru personal și pasageri. Tot la interior există spațiu pentru un pat cu rotile, scaune pentru angajați și dulapuri pentru echipament medical.

La momentul de faţă ambulanţa a fost produsă într-un singur exemplar. Iar acesta urmează să fie folosit de spitalul Crucii Roşii din orașul Kumamoto. În cazul în care folosirea sa se va dovedi un succes, Toyota nu exclude lansarea unei serii.

Toyota FCEV mobile clinic, autonomie de 210 km

Toyota FCEV mobile clinic este alimentat de un motor care folosește hidrogen, cu 182 CP şi un cuplu de 300 Nm. Grație acestuia, vehiculul care are dimensiunile 7.160 x 2.105 x 2.795 mm şi o greutate de 5.670 kg  poate rula cu aproximativ 100 de km/h. Carburantul este stocat în trei rezervoare care au un volum total de 7.2 kg. Autonomia declarată se ridică până la 210 km.

O valoare suficientă pentru operațiunile derulate într-o localitate de mari dimensiuni. Fie și de ale unei metropole nipone. Oricum, realimentarea cu hidrogen durează aproximativ trei minute. Un timp comparabil cu cel necesar pentru a umple rezervoarele maşinilor cu ardere internă. Astfel că nu pune probleme operaționale și, în plus, este ”prietenoasă” cu mediul.

Ambulanţa este capabilă și să livreze curent cu o tensiune de 100V, pentru necesităţile consumatorilor interni, dar și a celor externi. În plus, există un convertor DC cu o putere maximă de 9 kW. Capacitatea de alimentare a sistemului extern este de aproximativ 90 kWh.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Vehicule speciale

New Holland câștigă Good Design Award

Combina CR11 și tractorul electric T4 de la New Holland sunt câștigătorii...

Vehicule speciale

GAUSSIN începe livrările către AMAZON

GAUSSIN NA, o filială deținută integral de GAUSSIN, un pionier al transportului...

LogisticăVehicule speciale

Linde, noua generație de stivuitoare electrice

Linde propune mai multă putere, confort și durabilitate pentru stivuitoarele electrice de...

Vehicule speciale

Noua fabrică de tractoare de la Arad: lucrările încep anul acesta

O fabrică de tractoare care ar crea aproximativ 600 de locuri de...