Soluțiile Irizar pentru combaterea răspândirii coronavirus în transportul public
Home Autobuze Soluțiile Irizar pentru combaterea răspândirii coronavirus în transportul public
Autobuze

Soluțiile Irizar pentru combaterea răspândirii coronavirus în transportul public

2

Grupul Irizar susține reactivarea transportului public de persoane cu soluții de prevenire a răspândirii noului coronavirus în autobuze și autocare. Printre soluții se numără o cameră inteligentă de control, ecrane de protecție și sisteme de igienizare a vehiculelor.Principala noutate este un sistem inteligent de acces, bazat pe o cameră montată la intrarea în vehicul. Camera este echipată cu un senzor care măsoară temperatura pasagerilor care vor să urce și semnalează dacă aceasta este peste 37º C. De asemenea, camera detectează și dacă pasagerii poartă sau nu mască. Procesul este complet automat și avertizează șoferul dacă pasagerii nu respectă protocoalele de acces în autobuze și autocare.

Dezinfectare automată fără pasageri la bord

O altă soluție Irizar de combatere a epidemiei de coronavirus este sistemul automat de dezinfectare a autobuzelor și autocarelor. Acesta constă într-un dispensor fix montat în interiorul vehiculului, care se conectează cu un dispozitiv exterior printr-o duză. Sistemul pneumatic de nebulizare poate dezinfecta complet vehiculul, fără pasageri la bord, în maximum 30 de minute.

Soluția este omologată de Ministerul Sănătății din Spania și poate fi controlată doar din exteriorul vehiculului. Procesul de nebulizare durează între 15 și 30 de minute, dar apoi necesită o așteptare de 3-4 ore înainte ca autocarul să poată fi folosit de pasageri.

Ecrane de separare

Soluțiile Irizar pentru combaterea răspândirii coronavirus în transportul publicSoluțiile Irizar pentru combaterea răspândirii coronavirus în transportul publicIrizar le oferă operatorilor de transport și ecrane de separare pentru șoferi și pasageri, ușor de instalat. Ambele soluții, proiectate pentru modelele de autocar i3le, i4, i6 și i6S, au fost produse cu materiale care respectă cerințele legale privind vederea indirectă (R. 46), montarea la interior (R. 107), comportamentul la foc (R. 118) sau absorbția energiei (R. 80).

Purificarea aerului

Dispozitivul de purificare a aerului Eco3 reduce drastic mucegaiul, bacteriile, virusurile, compușii organici volatili, alergenii etc. și previne mirosurile urâte. Funcționarea se bazează pe generarea de ioni negativi și ozon în proporțiile adecvate, precum și pe creșterea concentrației de oxigen.

Dispozitivul este instalat pe returul sistemului de climatizare și poate fi folosit pe orice model de autobuz și autocar, de la orice producător. Față de alte sisteme de dezinfectare, Eco3 este proiectat pentru a funcționa cu pasageri la bord și în timpul mersului.

Citește și:

Sistem de dezinfectare rapidă a autobuzelor (video)

Coronavirus: Cele mai bune practici pentru aerisirea autobuzelor și autocarelor

Sistem improvizat de separare a pasagerilor din autocare

Premiu de design pentru Torsus Praetorian, primul autobuz off-road

STB introduce plata călătoriei cu autobuzul şi prin card bancar

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Piața germană de autobuze electrice a crescut cu 20% în 2023

Dacă per total piața germană de autobuze și autocare a crescut cu...

Autobuze

KARSAN a dat lovitura! Excelența în electrificare recompensată în 2023 cu 9 premii

Pionier în electrificarea transportului public în Europa, și recent intrată pe piața...

AutobuzeCamioane

Camioane și autobuze: UE este de acord cu cele mai ambițioase obiective de reducere a CO2 la nivel global

Parlamentul European și statele membre ale UE au convenit joi să reducă...

Autobuze

Transportul în comun tot mai căutat de bucureșteni

Societatea de Transport București (STB) SA a vândut în primele nouă luni...