asigurare auto
Home Noutati Șoferi cu risc ridicat – Cum puteți solicita prețul corect pentru o asigurare auto?
Noutati

Șoferi cu risc ridicat – Cum puteți solicita prețul corect pentru o asigurare auto?

51
Dacă ați primit o citare în trafic, nu aveți experiența de conducere necesară sau aveți un istoric auto precar, atunci un broker de asigurare s-ar putea să vă considere un șofer cu risc ridicat. Și, în consecință, s-ar putea să vă crească prima pentru polita de asigurare. Dar, mai există speranță pentru obținerea unei polițe de asigurare RCA la o sumă rezonabilă! O mulțime de asiguratori și chiar un broker vă pot ajuta să obțineți o asigurare RCA la prețul corect, indiferent de istoricul auto.

Dacă întâmpinați probleme în a găsi o asigurare auto la prețul pieței din cauza încadrării la șoferi cu risc ridicat, urmăriți acest articol și veți afla cum puteți obține o asigurare RCA pe perioada dorită, între o luna si 12 luni, în avantajul bugetului pe care dumneavoastră îl dețineți.

Cât costă asigurarea RCA?

Este adevărat că în ultima perioadă polițele de asigurare RCA s-au scumpit, iar tot mai mulți șoferi se declară exasperați în momentul în care trebuie să încheie o asigurare auto obligatorie pentru propriul autovehicul. La un calcul rapid, costurile s-au decalat față de ultimii ani, însă chiar și în condițiile date puteți găsi un broker de asigurare care să vă ajute să încheiați o asigurare auto online la un preț bun.

Costul unei asigurari RCA este determinat cu ajutorul unui instrument foarte ușor de folosit, un calculator RCA online, prin care dumneavoastră puteți afla cât se poate de simplu care sunt sumele la care să vă așteptați pentru asigurarea vehiculului pe care îl conduceți. Dacă doriți să încheiați online o asigurare RCA online, puteți intra simplu și rapid pe Pint.ro – broker de asigurări auto care facilitează experiența dumneavoastră de încheiere a asigurărilor online.

Practic, un calculator RCA online va folosi toate informatiile auto furnizate de dumneavoastră despre autovehicul (de la capacitate cilindrica, marca și până la puterea motorului), cât și despre dumneavoastră ca șofer și va face un calcul simplu în urma căruia vă va oferi o listă de prețuri pe care dumneavoastră sunteți susceptibil a le plăti pe o asigurare RCA.

Asigurarea obligatorie RCA pentru șoferii cu risc ridicat

asigurare auto

În România, dacă sunteți încadrat ca șofer cu risc ridicat, prețul unei polite RCA va depăși valoarea stabilită în mod normal de ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) pentru a cumpara și asigura un vehicul.

Cu toate acestea, există soluții și pentru aceia dintre dumneavoastră care sunt considerați șoferi cu risc ridicat. Ca persoana fizica, vă puteți cumpăra online o asigurare RCA pentru masina dumneavoastră cu valabilitate între 1 luna si 12 luni dacă înaintați o cerere pentru obținerea politei de asigurare de la BAAR (Biroul Asigurătorilor Auto).

Cum puteți solicita o oferta de asigurare RCA dacă sunteți încadrat ca șofer cu risc ridicat?

Dacă oferta pentru polița de asigurare pe 12 luni primită de la 3 asiguratori distincți depășește tariful de referință al unei asigurari RCA impus de ASF cu un procent de 36% , atunci dumneavoastră și mașina pe care o conduceți vă încadrați cu succes pentru a solicita o ofertă de la BAAR.

Din moment ce BAAR nu este o companie de brokeraj ori o firmă de asigurări, emiterea polițelor de asigurare RCA nu funcționează pe aceeași valabilitate de timp. Astfel că, pentru încheirea unei asigurari RCA la BAAR, veți putea efectua plata strict pentru o durată de 12 luni, o perioadă mai scurtă de atât nefiind posibilă.

În cazul în care întruniți toți pașii stipulați de Biroul Asigurătorilor Auto, într-un termen de maximum 20 de zile de la solicitarea ofertei de asigurare RCA veți putea beneficia de polita de asigurare la prețul corect al pieței.

Pașii pentru a obține o asigurare RCA de la BAAR

Obținerea unei polițe de asigurare RCA la prețul corect nu mai este o provocare! În special dacă vă încadrați pe listele șoferilor cu risc ridicat. Autoritatea de Supraveghere Financiară împreună cu Biroul Asigurătorilor Auto s-au ocupat de această situație neplăcută. Așadar, pentru a vă asigura autoturismul și a primi dreptul de circulație pe drumurile publice fără să fiți nevoit să scoateți o sumă uriașă din buzunar, tot ce trebuie să faceți este să urmați câțiva pași simpli pentru a dispune de eligibilitatea de acordare a unei polițe de asigurare RCA la un preț conform cu piața.

Pasul 1: Intrați în aplicația online pusă la dispoziție de BAAR

Accesați platforma online și introduceți datele solicitate de aceasta. Pe lângă introducerea datelor, veți fi nevoit să atașați o serie de documente.

Pasul 2: Întocmiți următoarea listă de documente necesare obținerii unei polițe de asigurare RCA

  1. Pentru a demonstra că sunteți eligibil pentru a primi o ofertă corectă a poliței de asigurare RCA, va fi nevoie să aveți o serie de documente.
  2. Toate ofertele primite privind încheierea poliței de asigurare RCA pentru o perioadă de 12 luni, iar acestea trebuie să fie cel puțin 3 la număr pentru ca dumneavoastră să vă puteți califica
  3. Certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului pentru care se dorește asigurarea
  4. Actul de identitate al proprietarului/utilizatorului mașinii
  5. Certificatul de înregistrare într-unul din registrele prevăzute de lege (ONRC, Registrul Asociațiilor și Fundațiilor, etc.) și certificatul de înregistrare fiscală ale proprietarului/utilizatorului vehiculului
  6. Mandatul reprezentantului convențional, în cazul in care solicitarea se face de către o altă persoană decât asiguratul (de exemplu o companie de brokeraj).

Sursă: BAAR.ro

Polița de asigurare RCA este aproape a dumneavoastră!

După ce ați întocmit acești pași, cererea dumneavoastră pentru emiterea unei polițe de asigurare RCA va fi verificată de Biroul Asigurătorilor Auto și de acolo se va decide dacă este admisibilă ori nu. Rezultatul verificării va fi comunicat în maximum 5 zile lucrătoare. Daca vă încadrați în categoria de asigurare cu risc ridicat, veți primi o notificare cu suma pe care trebuie să o plătiți pentru prima de asigurare si asiguratorul RCA la care ați fost repartizat. De acolo puteți încheia contractul într-un termen de 10 zile lucrătoare.

Nu știți dacă vă aflați în categoria șoferilor cu risc ridicat? Intrați chiar acum pe Pint.ro și obțineți o solicitare de preț pentru asigurarea RCA cu ajutorul instrumentului de calcul pus la dispoziție de brokerul de asigurări! În doar câteva clipe de la interogare veți primi ofertele și le puteți compara cu cele de referință publicate de ASF. Dacă ofertele primite depășesc tariful standard cu un procent de 36%, atunci vă sfătuim să luați legătura cu BAAR pentru a primi asigurarea RCA la prețul corect al pieței!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...