Schimbarea managementului la Solaris

Javier Iriarte este noul CEO al Solaris de la începutul anului 2023. Iriarte preia funcția de la Javier Calleja, care a decis să părăsească compania din motive personale.

Iriarte cunoaște deja foarte bine compania poloneză. El este vicepreședinte al consiliului de supraveghere Solaris din 2018. În acest rol, a fost responsabil pentru dezvoltarea strategică și transformarea producătorului de autobuze. În plus, a avut un rol important și în tranziția companiei către propulsiile electrice. Acum va prelua un rol operațional.

Iriarte a acumulat experiență suplimentară în sectorul transportului public la compania-mamă a Solaris CAF. Acolo unde a fost director de strategie și transformare al materialului rulant CAF din 2020. Înainte de aceasta, a lucrat la compania de consultanță în management McKinsey.

„Compania dă o nouă pagină. În ultimii ani am izbutit o transformare extraordinară pentru a deveni lider de piață în mobilitatea electrică pentru transportul urban în Europa”, a spus noul CEO, potrivit comunicatului Solaris. „Sunt ferm convins că împreună cu echipele noastre vom continua cu succes traiectoria de creștere a companiei noastre și vom menține Solaris și Grupul CAF acolo unde se află ca o referință în industria transportului urban durabil.”

Nu se știe încă exact încotro se va îndrepta predecesorul său, Calleja. Surse din cadrul companiei Solaris spun că acesta își va „continua cariera într-o altă industrie”.

„A fost o perioadă fantastică pentru mine să fiu aici ca CEO al unei mari companii Solaris și să conduc echipele noastre fantastice, care sunt unul dintre cele mai mari atuuri ale acestei organizații”, a spus Calleja. ”Sunt sigur că Solaris, condus de Javier Iriarte și ca parte a Grupului CAF, își va continua dezvoltarea dinamică și creșterea în industria mobilității. Un viitor luminos este în fața companiei”, a mai precizat acesta.

 

Adaugati comentariu