Scania va concedia peste 5.000 de angajați la nivel global

Din cauza crizei Covid-19, Scania plănuiește o reducere a forței de muncă la nivel global și va concedia peste 5.000 de angajați și consultanți în perioada următoare.
Scania va concedia peste 5.000 de angajați la nivel global

Criza Coronavirus a dus la o scădere drastică a vânzărilor pentru producătorul suedez, care estimează că cererea pentru produsele sale va rămâne scăzută pentru încă ceva timp. În acest context, Scani a decis să reevalueze numărul de angajați și consultanți, precum și structura unor operațiuni industriale și comerciale.

Reprezentanții sindicatelor din Consiliul de Directori și Consiliul Executiv vor lucra și ei la identificarea soluțiilor pentru reducerea costurilor, fără să excludă unele concedieri în rândul personalului neesențial. În schimb, înțelegerea cuprinde și nevoia de personal nou, cu competențe în tranziția către noile tehnologii și modele de afaceri.

”Criza Coronavirus ne forțează să ne reducem nivelul de activitate. Estimăm că, la nivel global, Scania va concedia peste 5.000 de angajați. Printre aceștia se vor număra și angajați de la sediul central din Södertälje”, a declarat Henrik Henriksson, președinte și CEO al Scania.

Excesul de personal este regăsit în principal în organizațiile globale de vânzări și de service. De asemenea, scăderea activității afectează și organizațiile centrale, inclusiv cercetarea și dezvoltarea. Reducerea numărului de consultanți este o altă metodă de reducere a costurilor pentru 2020 și 2021.

”Vom încerca să minimizăm efectele asupra angajaților noștri, care trec de asemenea prin momente dificile. În ce privește gulerele albe, susținem renunțarea la consultanți. Aceasta necesită transferul de competențe și abilități către angajații permenenți ai Scania”, a spus și un reprezentant al sindicatelor.

Citește și:

Nou centru regional Scania Asistență pentru România și Bulgaria

Scania va livra 75 de camioane electrice cu baterii în Norvegia

Piaţa auto din China dă semne de redresare. Creştere cu aproape 12% în luna mai

Adaugati comentariu