Ghid IRU pentru un transport public sigur
Home Transportatori Ghid IRU pentru un transport public sigur
Transportatori

Ghid IRU pentru un transport public sigur

3

Pandemia Covid-19 a provocat operatorii de autobuze și autocare să redefinească noțiunea de siguranță în transportul în comun. IRU a emis un ghid pentru reluarea în siguranță a transportului public.Pe măsură ce restricțiile de circulație sunt ridicate gradual, companiile de transport public implementează măsuri de protejare a șoferilor și pasagerilor. Pentru a susține implemenarea unor astfel de măsuri, IRU a emis un ghid de bune practici și distanțare fizică în autobuze și autocare.

IRU cere o abordare coerentă în strategia de limitare a răspândirii virusului, prin mai multe metode:

  • O evaluare atentă a riscurilor: măsurile trebuie să fie bazate pe evaluarea riscurilor, reevaluate și ajustate continuu, luând în calcul părerile experților și utilizând ce le mai potrivite mijloace
  • Măsuri proporționale: măsurile trebuie să rămâne proporționale cu nivelul de risc și să fie aplicabile în egală măsură tuturor modurilor de transport (aerian, feroviar sau rutier)
  • Comunicare continuă: operatorii de transport și pasagerii ar trebui să primescă cele mai noi și precise informații despre situația COVID-19, pentru a adapta comportamentul și măsurile în consecință.

Ghid IRU pentru un transport public sigurO altă recomandare a IRU este luarea în considerație a compoziției și dinamicii grupurilor de pasageri. Astfel, membrii aceleiași familii ar trebui să poată sta împreună în mijloacele de transport în comun, iar între străini să se aplice măsuri de distanțare.

Pentru a recâștiga încrederea pasagerilor în sistemul de transport public, IRU cere țărilor din toată lumea să stabilească un cadru de lucru echilibrat, care să ducă la o reluare treptată a operațiunilor normale. Măsurile de siguranță sanitară nu ar trebui să ducă la încurajarea utilizării autoturismelor, cu efecte negative asupra emisiilor și a mobilității urbane.

Potrivit datelor IRU, în ultimele luni, reducerea activităților de transport public la nivel mondial a fost de 90% pentru cursele interurbane, 100% pentru cursele turistice și 80% pentru serviciile de taximetrie.

Citește și:

Măsuri de relaxare de la 1 iunie: se reiau cursele internaționale de autocare

Măsuri de siguranță sanitară în transporturi, pe perioada stării de alertă

Mall-urile ar putea fi deschise pe 15 iunie. Anunţul ministrului Economiei

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

FeroviarTransportatori

CFR Călători: Întârzierea medie pe tren a fost de 8 minute, în 2023

Întârzierea medie pe tren a fost de circa 8 minute, în 2023,...

MaritimTransportatori

Traficul de mărfuri din Portul Constanța a ajuns la un nivel istoric, în anul 2023

Traficul total de mărfuri în porturile maritime românești a înregistrat, în anul...

AerianTransportatori

Avion Express vrea piloți români

Avion Express a recrutat deja îsoțitori de bord în România, iar acum...

FeroviarTransportatori

Cadou de 2024 de la CFR Călători

Cadou de 2024 de la CFR Călători, care a anunțat că nu...