Noi PTF între România și Ungaria pentru camioane
Home Noutati Noi PTF între România și Ungaria pentru camioane
Noutati

Noi PTF între România și Ungaria pentru camioane

53

În această vară ar putea să fie funcțional noul PTF Santăul Mare – Nagykereki între România și Ungaria, iar PTF Valea lui Mihai – Nyirabrany va fi dezvoltat pentru transport rutier de marfă. În luna martie a acestui an a avut loc, la sediul Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România, o întâlnire între Radu Dinescu, secretar general al UNTRR, și Jozsef Ignacz, Președintele Asociației Transportatorilor Rutieri din Ungaria (MKFE). În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte referitoare la transportul rutier, în special problemele pe care le întâmpină transportatorii rutieri români la punctele de trecere a frontierei dintre cele două țări, cum ar fi timpii de așteptare foarte mari, care de multe ori depășesc și 12 ore, sau cozile de camioane, care sunt de multe ori și de peste 20 km.

MKFE a transmis chestiunile invocate de UNTRR autorităților ungare, care au anunțat că în curând va fi stabilit un nou punct de trecere a frontierei comune pentru transportul de marfă, la Nagykereki – Santăul Mare. De asemenea, autoritățile au în plan și dezvoltarea punctului de trecere a frontierei Nyirabrany – Valea lui Mihai pentru a fi adecvat traficului de marfă.

În ce privește noul PTF între România și Ungaria de la Santăul Mare – Nagykereki, construcția este în faza finală. Se estimează că noul PTF va fi funcțional în această vară, crescând capacitatea de trecere și ușurând traficul la PTF Borș – Ártánd.

În plus, lucrările de renovare a drumului principal nr. 48 între Debrecen și Nyírábrány sunt în curs de desfășurare. Această dezvoltare este absolut necesară va fi finalizată primăvara viitoare, după ce punctul de trecere Valea lui Mihai – Nyirabrany va fi deschis pentru traficul de marfă.

Citește și:

Totul despre tranzitarea Ungariei. Vămi deschise și cum pot fi folosite

Ungaria a ridicat restricţia de tranzitare a teritoriului în anumite intervale orare

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

”Undă verde” pentru restabilirea legăturii feroviare între Timișoara și Szeged

Guvernul a aprobat Memorandumul, semnat între Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România...

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

NoutatiServicii

E.ON și MAN, rețea publică de încărcare pentru camioane electrice în Europa

E.ON și MAN Truck & Bus fac împreună un pas decisiv înainte...

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...