Video: Scania testează camioane autonome pe autostradă, între Södertälje și Jönköping
Home Camioane Video: Scania testează camioane autonome pe autostradă, între Södertälje și Jönköping
CamioaneTehnologie

Video: Scania testează camioane autonome pe autostradă, între Södertälje și Jönköping

39

Scania a primit aprobare de la Agenția Suedeză de Transport pentru a testa camioane autonome pe autostrada E4 dintre Södertälje și Jönköping. Testele vor fi efectuate în colaborare cu TuSimple, lider în dezvoltarea de vehicule autonome și partener al Scania și al grupului TRATON în acest domeniu.

Camioanele vor intra în serviciul comercial al Scania Transport Laboratory și vor fi folosite pentru transport de bunuri pentru operațiunile de producție ale Scania. Testele vor acoperi tehnologia SAE de nivel 4. Astfel, camioanele vor circula autonom, dar din motive de siguranță vor fi supervizate de un șofer. De asemenea, un inginer va fi mereu la bord pentru a monitoriza și verifica informațiile transmise de la senzorii care permit condusul autonom.

”În SUA și China se fac teste pe drumurile publice cu camioane autonome de nivelul 4. Din câte știu, Scania este primul producător din Europa care va testa camioane autonome pe autostradă și cu încărcătură”, a declarat Hans Nordin, responsabil pentru proiectul Hub2hub.

Spre finalul anului, Scania plănuiește să extindă testele pentru a acoperi întreaga rută dintre Södertälje și Helsingborg. ”În anii următori, sperăm să testăm această tehnologie și în alte țări din Europa”, mai spune Nordin.

Scania testează camioane autonome pentru transport minier în Australia din 2017. ”Experiența câștigată din aceste teste arată că vehiculele autonome pot deveni realitate în doar câțiva ani, pentru operațiuni desfășurate în spații închise, precum mine și terminale. Totuși, va mai dura ceva timp până când vehiculele fără șofer vor putea circula pe șoselele fără separatoare de sens și în orașe”, adaugă Nordin.

Partenerul Scania în acest proiect este compania americană TuSimple, considerată în acest moment liderul mondial în dezvoltarea de vehicule autonome. De la fondarea sa, în anul 2015, TuSimple a parcurs milioane de kilometri pe autostradă în testele cu tehnologie de condus fără șofer.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...