UPS investește în TuSimple, companie care dezvoltă camioane autonome

UPS Ventures, divizia de venture capital a UPS, a achiziționat un pachet minoritar de acțiuni la TuSimple, companie care dezvoltă tehnologii de conducere autonomă. Cele două companii testează camioane autonome pe un traseu din Arizona, pentru a stabili dacă vehiculele pot îmbunătăți serviciile și eficiența în rețeaua UPS.
TuSimple camion autonom

Acest anunț reprezintă o extindere a relației comerciale dintre UPS și TuSimple, prin intermediul căreia UPS a achiziționat servicii de transport de la TuSimple. Colaborarea cu TuSimple are scopul de a ajuta UPS să înțeleagă mai bine exigențele cerute de camioanele autonome de nivel 4 în rețeaua proprie. Autonomie de nivel 4 înseamnă că vehiculul este controlat în întregime de computerul de bord, eliminând intervenția umană. În prezent, legislația care reglementează conducerea autonomă a vehiculelor de nivel 4 impune prezența unui șofer în cabină, pentru a prelua controlul dacă este nevoie.

Pe parcursul testelor desfășurate, UPS a pus la dispoziția TuSimple marfa necesară a fi transportată pe o rută Freight Forwarding între Phoenix și Tucson. Compania a lansat serviciul de conducere autonomă în luna mai a acestui an, cu un șofer și un inginer la bord. TuSimple și UPS monitorizează distanța și timpul pe care camioanele îl parcurg în mod autonom, datele privind siguranța și durata transportului.

”UPS s-a angajat să dezvolte și să implementeze tehnologii care permit exploatarea mai eficientă a rețelei noastre globale de logistică. Chiar dacă vehiculele autonome necesită dezvoltări și reglementări ulterioare, suntem încântați de progresele făcute la sistemele de frânare și la celelalte tehnologii pe care le dezvoltă companii precum TuSimple. Toate aceste tehnologii oferă siguranță sporită și multe alte beneficii care vor fi valorificate cu mult înainte ca viziunea completă legată de vehiculele autonome să se concretizeze. Iar UPS, ca lider în industrie, se va afla acolo și va implementa aceste noi tehnologii în cadrul flotei noastre”, a declarat Scott Price, Chief Strategy and Transformation Officer.

Misiunea TuSimple, companie fondată în 2015, este de a lansa pe piață primul camion autonom, de a spori siguranța, de a reduce costurile de transport și emisiile de carbon. TuSimple dezvoltă tehnologii care permit companiilor să opereze camioane autonome clasa 8 – cele care depășesc 14 tone și au trei sau mai multe axe.

UPS lucrează cu companii de transport terțe în timpul sezoanelor de vârf. TuSimple consideră că poate reduce costurile medii de transport cu 30%.

Testele realizate de UPS împreună cu TuSimple fac parte dintr-un proces de evaluare a tehnologiilor avansate pentru vehicule în rețeaua UPS Global Smart Logistics. UPS investește în tehnologii precum IoT (Internet of Things), inteligență artificială (AI) și soluții analitice avansate pentru a crește eficiența consumului de combustibil și a îmbunătăți serviciile cu clienții, astfel încât UPS să reprezinte prima alegere a companiilor.

UPS explorează noile tehnologii prin divizia de venture capital UPS Ventures, care a fost înființată în 1997 sub denumirea de UPS Strategic Enterprise Fund (SEF). În 2018, SEF și-a redefinit obiectivele și a preluat numele de UPS Ventures. În prezent, grupul caută capabilități specifice, pe care UPS le poate integra imediat în rețeaua proprie. UPS Ventures investește în start-up-uri de tehnologie și colaborează activ cu aceste companii pentru a atinge obiectivele tehnologice ale UPS Smart Logistics Network.

Adaugati comentariu