Reparații capitale pe calea ferată Vălișoara-Caransebeș

CFR Infrastructură a anunțat marți că se vor efectua reparații capitale pe calea ferată Vălișoara-Caransebeș. Viteza medie a trenurilor va crește la 100 km/h, după finalizarea lucrărilor aflate în curs de desfășurare.

Potrivit unui comunicat al CFR Infrastructură, pe calea ferată Vălişoara-Caransebeş sunt în desfășurare lucrările de reparații capitale între km 461+100 și km 475+835 (14,635 km). Lucrări care au drept scop îmbunătățirea condițiilor de circulație și a gradului de confort. Acestea sunt efectuate pentru readucerea elementelor componente ale căii la parametrii iniţiali și creșterea vitezei de circulație a trenurilor de călători de la 70 km/h la 100 km/h.

Reparații capitale finanțate de bugetul de stat

În cadrul lucrărilor este prevăzută înlocuirea suprastructurii vechi cu suprastructură nouă, ciuruirea integrală a prismei de piatră spartă. Ca și înlocuirea a 7 schimbătoare de cale cu schimbătoare de cale noi pe traverse din beton, refacerea substratului căii pe zona schimbătoarelor de cale și pe zonele noroioase, pe o porțiune de aproximativ 1000 m cale, și refacerea podeţului de la km 474+034.

Valoarea contractului este de 42,2 milioane de lei, iar sursa de finanțare este de la bugetul de stat. Lucrările sunt executate de Wiebe SRL – Swietelsky CF – Swietelsky AG, iar termenul de finalizare este luna octombrie 2021.

Adaugati comentariu