Re-open EU: Site dedicat reluării în siguranță a călătoriilor și a turismului în UE
Home Transportatori Turism Re-open EU: Site dedicat reluării în siguranță a călătoriilor și a turismului în UE
Turism

Re-open EU: Site dedicat reluării în siguranță a călătoriilor și a turismului în UE

47

Comisia Europeană a lansat astăzi platforma web ”Re-open EU”, dedicată sprijinirii reluării în siguranță a călătoriilor și a turismului în întreaga Europă. Aceasta va furniza informații în timp real privind frontierele și disponibilitatea mijloacelor de transport și a serviciilor de turism din statele membre.”Re-open EU” va conține și informații practice furnizate de statele membre cu privire la restricțiile de călătorie, la măsurile de protecție a sănătății publice și de siguranță, cum ar fi distanțarea fizică sau purtatul măștilor, precum și alte informații utile precum ofertele turistice din fiecare țară și din UE. Astfel, prin decizii responsabile și în cunoștință de cauză, europenii vor fi în măsură să își planifice vacanțele de vară și deplasările pe termen mai lung ținând cont de riscurile persistente legate de coronavirus.

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a declarat: ”După săptămâni întregi de izolare, granițele interne ale UE încep să se redeschidă. Site-ul «Re-open EU» pe care îl lansăm astăzi va facilita accesul călătorilor la o serie de informații practice, care le vor permite să-și facă încrezători planurile de vacanță și să se deplaseze în siguranță. «Re-open EU» se adresează în egală măsură proprietarilor de restaurante și de hoteluri mici, precum și localităților din întreaga Europă, permițându-le să se inspire din soluțiile inovatoare dezvoltate de alții”.

Platforma face parte din pachetul CE privind turismul și transporturile din 13 mai 2020, lansat pentru a restabili încrederea călătorilor din UE și pentru a sprijini reluarea turismului european în condiții de siguranță. Noua platformă, care vine și cu o versiune de mobil (aplicație web), reprezintă un reper esențial al călătorilor aflați în UE, deoarece centralizează informații actualizate provenite de la Comisie și de la statele membre. Prin intermediul unei hărți interactive, ea le va permite cetățenilor să vadă informații specifice fiecărei țări, să afle cum evoluează situația și să consulte recomandările de călătorie pentru fiecare stat membru. Va fi ușor accesibilă prin aplicație sau prin site web, urmând să fie disponibilă în cele 24 de limbi oficiale ale UE.

Citește și:

Comisia Europeană a publicat orientări privind reluarea în siguranță a călătoriilor

Țările UE relaxează restricțiile de călătorie după reguli proprii

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

MaritimTransportatoriTurism

Românii recapătă gustul pentru croaziere

După doi ani în care industria croazierelor maritime și oceanice a înregistrat...

CE lansează aplicația mobilă Re-open EU, cu informații despre condițiile de călătorie în Europa
Turism

CE lansează aplicația mobilă Re-open EU, cu informații despre condițiile de călătorie în Europa

Comisia Europeană a lansat aplicația mobilă Re-open EU, disponibilă gratuit pentru telefoanele...

FlixBus reia cursele în România. Măsuri ample de siguranță
Turism

FlixBus reia cursele în România. Măsuri ample de siguranță

FlixBus reia, de la 19 iunie, cursele cu autocarul din și spre...

Turism

TUI TravelCenter, partener al futsalului românesc

Cea mai mare rețea de agenții de turism din țară, TUI TravelCenter,...