Primul camion cu hidrogen de 44 tone testat în Europa

Colruyt Group este prima companie din Europa care va testa un camion electric de 44 de tone cu pilă de combustie alimentată cu hidrogen. Camionul a fost dezvoltat de VDL pe baza unui model DAF XF.
Primul camion cu hidrogen de 44 tone testat în Europa

În timpul mersului, bateriile de tracțiune sunt reîncărcate cu electricitate generată de celulele de combustie alimentate cu hidrogen. Vehiculul cu zero emisii are avantajul unei autonomii mult mai mari decât alte camioane electrice.

Colruyt Group, un susținător puternic al tehnologiei cu hidrogen, va testa primul camion cu hidrogen de 44 tone în operațiuni logistice de zi cu zi. Având în vedere operațiunile variate ale grupului, camionul va fi testat în cazuri diferite, inclusiv livrări la magazine.

”Scopul nostru este de a căpăta cunoștințe și experiență care să demonstreze că această tehnologie poate fi utilizată eficient în logistica grea. Credem cu tărie în rolul important pe care hidrogenul ecologic îl va avea în viitor, deoarece este un carburant regenerabil și care nu emite CO2”, a declarat Regine Vaneghem, șeful departamentului de Transport al Colruyt.

Grupurile Colruyt și VDL sunt parteneri activi în proiectul demonstrativ European Hydrogen Region 2.0, susținut și de UE. Prin împărtășirea experienței câștigate, Hydrogen Region 2.0 își propune să inspire și alte centre logistice majore să înceapă să utilizeze vehiculele alimentate cu hidrogen.

Adaugati comentariu