Engie statie CNG_MG_6326
Home Servicii Engie lansează prima sa stație CNG din România
ServiciiTehnologie

Engie lansează prima sa stație CNG din România

101

Engie România a inaugurat prima stație publică de alimentare cu gaz natural comprimat (CNG) din București. Aceasta este situată în sectorul 6, pe Bulevardul Preciziei, și poate alimenta atât vehicule grele (precum autobuze), cât și autoturisme, cu ajutorul unui operator certificat. Stația este echipată și cu o priză pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Pe termen mediu, compania intenționează să dezvolte în România o rețea de stații CNG, atât publice, cât și private, pentru partenerii interesați de acest carburant alternativ.

Engie statie CNG inaugurare MG_6764”Acest proiect de mobilitate ecologică reflectă strategie Engie de a reduce poluarea generată în sectorul de transport, în contextul urbanizării accelerate. Tradiția noastră de jucător major în industria gazului natural ne oferă posibilitatea de a dezvolta această tehnologie alternativă pentru o gamă largă de clienți, de la operatorii de transport la companiile care dețin flote de vehicule ușoare sau grele. Această stație este primul nostru pas într-o piață cu un potențial semnificativ. Engie România a achiziționat deja 25 de vehicule alimentate cu caz natural comprimat pentru flota sa”, a declarat Eric Stab, președinte și CEO al Engie România.

Stația de alimentare cu CNG din Bulevardul Preciziei dispune de un terminal dedicat pentru plăți, care acceptă toate metodele de plată (card bancar, card de flotă, numerar sau voucher). Stația este deschisă de luni până vineri în intervalul 07:30-21:00 și sâmbăta de la 8:00 la 12:00.

Gazul natural comprimat (CNG) este un carburant alternativ cu numeroase avantaje competitive față de carburanții convenționali. În primul rând, CNG este un carburant ecologic, deoarece prin arderea lui se emit cu 30% mai puține gaze cu efect de seră și cu 90% mai puține particule fine. În plus, nivelul de zgomot este redus cu aproximativ 50%. CNG este și un carburant sigur, având un grad mic de inflamabilitate și fiind ușor dispersabil în aer. Dar mai ales este profitabil, deoarece costurile cu carburantul sunt reduse cu aproximativ 40%.

Gazul natural comprimat este folosit la scară largă în multe țări europene, din care se remarcă Italia, cu aproximativ 1.000.000 de vehicule alimentate cu CNG. Engie a dezvoltat deja aproximativ 150 de stații CNG în Europa, cele mai multe în Franța și Belgia.

România este una dintre puținele țări europene în care tehnologia nu a fost încă implementată la scară largă, dar având în vedere maturitatea și eficiența acestei soluții, are un mare potențial de creștere, în special pentru companiile cu flote proprii mari.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Servicii

DKV Mobility își extinde în continuare rețeaua de acceptare pentru combustibili alternativi

DKV Mobility, furnizor european de top de servicii și soluții de plată...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...

Tehnologie

DAF prezintă PACCAR Connect

Cu o gamă largă de informații și ușurință de utilizare de vârf,...