Autobuzele vechi ale STB vor fi convertite la CNG sau transformate în troleibuze
Home Autobuze Autobuzele vechi ale STB vor fi convertite la CNG sau transformate în troleibuze
AutobuzeTehnologie

Autobuzele vechi ale STB vor fi convertite la CNG sau transformate în troleibuze

4

Primaria Capitalei a anunțat astăzi că autobuzele vechi ale STB vor fi transformate în autobuze alimentate cu CNG (gaz natural comprimat) cu normă de poluare Euro 6 sau troleibuze.Într-o primă fază, 500 de autobuze Mercedes-Benz Citaro cu normele de poluare Euro 3 și Euro 4 vor fi transformate în autobuze alimentate cu gaz natural comprimat (CNG), cu normă de poluare Euro 6. Alte 100 de autobuze de același tip vor fi transformate în troleibuze. Restul de până la 1000 de autobuze Citaro vor fi modernizate într-o etapa ulterioara a proiectului.

Vehiculele vor suferi transformări esențiale, inclusiv prin reamenajarea interioarelor și dotarea lor cu aer condiționat și cu echipamente moderne de comunicații. Proiectul prevede și construirea a trei stații CNG pentru a alimenta autobuzele, în trei autobaze STB care vor fi modernizate.

Transformarea în troleibuze a celor 100 de autobuze Mercedes Citaro Euro 3 va avea loc concomitent cu extinderea rețelei de contact aferente în unele zone deficitare: Gara de Nord, B-dul Ion Ionescu-Sisești, Berceni etc.

Acest proiect pilot, estimat la peste 150 milioane de euro, este coordonat de Primăria Capitalei și dezvoltat cu sprijinul Ministerului Mediului. Astfel, întreaga flotă STB va ajunge la standarde europene și se va alinia Directivei Parlamentului European privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic.

În afară de beneficiile de mediu, prin reducerea emisiilor, în urma acestui proiect ar urma să scadă și costurile de întreținere a flotei. În plus, autobuzele alimentate cu CNG vor fi și mai silențioase cu până la 10 decibeli.

Alte proiecte de modernizare a flotei STB aflate în curs de realizare sunt achiziționarea a 130 de autobuze hibrid (care vor intra treptat în operare pe traseele liniilor 105 și 131, începând cu luna iulie), 100 de troleibuze, 100 de autobuze electrice şi 100 de tramvaie.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Piața germană de autobuze electrice a crescut cu 20% în 2023

Dacă per total piața germană de autobuze și autocare a crescut cu...

Autobuze

KARSAN a dat lovitura! Excelența în electrificare recompensată în 2023 cu 9 premii

Pionier în electrificarea transportului public în Europa, și recent intrată pe piața...

AutobuzeCamioane

Camioane și autobuze: UE este de acord cu cele mai ambițioase obiective de reducere a CO2 la nivel global

Parlamentul European și statele membre ale UE au convenit joi să reducă...

Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale...