Amazon comandă peste 1.800 de vanuri electrice Mercedes
Home Noutati Amazon comandă peste 1.800 de vanuri electrice Mercedes
NoutatiTehnologie

Amazon comandă peste 1.800 de vanuri electrice Mercedes

43

Mercedes-Benz Vans și Amazon au anunțat astăzi cea mai mare comandă de până acum de utilitare electrice eVito și eSprinter. Aceasta include 600 de unități eSprinter și peste 1.200 eSprinter.Modelele electrice Mercedes-Benz eSprinter comandate de Amazon sunt versiuni panel van de 3,5 tone, cu plafon înalt. Motorul electric, care antrenează roțile față, are aceeași putere ca versiunea diesel de bază: 85 kW (cuplu maxim 295 Nm). Ele vor fi echipate cu varianta de bateria cu capacitate mai mare (55 kWh brut, 47 kWh util), cu autonomie de 168 km și sarcină utilă maximă de 891 km. Bateriile pot fi încărcate de la 10% la 80% din capacitate în aproximativ 25 de minute.

Volumul de marfă de 11 metri cubi poate fi utilizat fără restricții, deoarece bateriile sunt instalate sub podea. Modelele eSprinter pentru Amazon dispun de echipamente de top precum frână de parcare electrică, active brake assist, cameră pentru marșarier, blind spot assist, crosswind assist și ATTENTION ASSIST.

Modelele eVito au o baterie de 41 kWh (35 kWh util), care asigură o autonomie de 150-184 km. Timpul de încărcare completă este de 6 ore. Sistemul electric de propulsie generează tot 85 kW și 295 Nm. Viteza maximă poate fi limitată în funcție de aplicație, la 80 km/h sau 120 km/h. Poziționarea bateriilor nu restricționează volumul de marfă.

Mercedes-Benz eVito este disponibil și într-o versiune Tourer, cu autonomie de 421 km și funcție de încărcare rapidă.

Amazon a testat în operațiuni primele vanuri electrice Mercedes-Benz încă din 2018. În 2019, compania a instalat infrastructură de încărcare la centrul de distribuție din Bochum. Recent, Amazon a inaugurat cea mai mare infrastructură conectată de încărcare, cu 340 de stații, la depozitul din Essen.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...