Primul autobuz electric BYD livrat în Germania

BYD, cel mai mare producător de autobuze electrice din lume, a livrat recent primul model eBus în Germania. Livrarea face parte dintr-o comandă comună de 22 de unități pentru operatorii de transport public BOGESTRA (Bochum-Gelsenkirchener Straßenbahnen) și HCR (Straßenbahn Herne-Castrop-Rauxel).
Primul autobuz electric BYD livrat în Germania

În ciuda restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, calendarul livrărilor rămâne neschimbat, comanda urmând a fi încheiată în octombrie 2020. Cum în această perioadă a început să producă și măști faciale și produse de igienă, BYD a decis să doneze și un lot de măști faciale, care vor fi folosite de pasagerii BOGESTRA și HCR.

Primul autobuz electric BYD livrat în GermaniaPrimul autobuz electric BYD livrat în Germania a fost prezentat în cadrul unei ceremonii desfășurate în Gelsenkirchen. Un alt autobuz a fost prezentat ceva mai târziu într-o a două ceremonie, în Bochum.

Flota de autobuze electrice BYD va fi folosită pe rutele 380 din Gelsenkirchen și 354 din Bochum. Modelul eBus de 12 metri lungime are o capacitate de 80 de pasageri și o autonomie de peste 200 km. Flota de 22 de autobuze electrice va avea o contribuție substanțială la îmbunătățirea calității aerului în zonele dens populate din Gelsenkirchen, Bochum și Herne.

Citește și:

BYD a prezentat ”autobuzul viitorului” la Busworld

BYD a produs 50.000 de autobuze electrice

BYD Tang – SUV-ul electric deschide expansiunea BYD în Europa

Adaugati comentariu