BYD 50.000 de autobuze electrice
Home Autobuze BYD a produs 50.000 de autobuze electrice
AutobuzeTehnologie

BYD a produs 50.000 de autobuze electrice

24

BYD a anunțat că a ajuns la borna de 50.000 de autobuze electrice produse la nivel global. Autobuzul aniversar este un model K9UB de 12 metri lungime fabricat pentru un client din Spania.BYD dispune de cea mai mare gamă de autobuze electrice cu baterii și a livrat până acum autobuze în aproximativ 300 de orașe din lume. Autobuzul K9UB exportat în Spania dispune de un nou design și o capacitate de 80 de pasageri.

Cel mai mare autobuz pur electric din Spania va fi operat de compania TUBASA în orașul Badajoz din sud-vestul țării, începând din această primăvară. BYD a vândut primul autobuz electric în Spania în 2017, iar în prezent are comenzi din orașe precum Valencia, Saint Cugat, Badalona și Badajoz.

”Performanțele noastre demonstrează recunoașterea pe piață și încrederea în produsele BYD. Am setat un standard pentru piața de autobuze electrice datorită produselor de calitate, a lanțului de aprovizionare complet și a tehnologiilor de top în domenii precum bateriile, motoarele și sistemele electronice de control”, a declarat Wang Chuanfu, președinte al BYD Company Limited.

Încă de la producerea primului model K9 de autobuz pur electric, în Changsha (2010), BYD a militat activ pentru pentru adoptarea tranziției energetice pentru vehiculele comerciale. Tot în 2010, pentru a reduce nivelul de poluare din China, BYD a propus strategia ”Public Transportation Electrification”. Cu ocazia Universiadei de Vară din 2011, găzduită de orașul Shenzhen, BYD a livrat primele 200 de autobuze electrice K9.

În prezent, autobuzele electrice BYD au devenit un lucru comun în orașe mari din China precum Beijing, Guangzhou, Shenzhen, Tianjin, Hangzhou, Nanjing, Changsha și Xian, dar au început să fie livrate și în alte orașe medii sau mici din țară.

În afara Chinei, BYD a livrat primele 35 de autobuze electrice în 2013, pentru aeroportul Schiphol din Amsterdam. Alte orașe mari din lume cu autobuze electrice BYD sunt Londra, Los Angeles sau Sydney.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...