A început producția lui Mercedes-Benz eSprinter
Home Noutati A început producția lui Mercedes-Benz eSprinter
NoutatiTehnologie

A început producția lui Mercedes-Benz eSprinter

49

Mercedes-Benz Sprinter, simbolul vanurilor de mari dimensiuni, face un pas spre viitor prin apariția versiunii 100% electrice. La 12 decembrie, fabrica Mercedes-Benz din Dusseldorf  a celebrat startul producției modelului eSprinter.Mercedes construiește vanuri în Dusseldorf  din 1962. De atunci, fabrica s-a dezvoltat continuu, devenind în ultimii ani principalul punct de producție a modelului Sprinter. Startul producției modelului eSprinter marchează o nouă eră în Dusseldorf. După investiții de aproximativ 330 de milioane de euro, Mercedes poate produce aici, într-o manieră flexibilă, pe aceeași linie de asamblare, atât vehicule convenționale, cât și 100% electrice. Fabrica a devenit și un adevărat centru de competență pentru sisteme de propulsie electrică, peste 2.400 de angajați fiind instruiți în acest domeniu.

Mercedes-Benz eSprinter va acoperi o gamă foarte largă de aplicații urbane. Astfel, modelul este oferit în versiuni furgon cu plafon înalt și o masă maximă admisă de 3,500 kg. Volumul maxim de încărcare este de 10,5 metri cubi, la fel ca la Sprinter cu motor cu combustie internă. La fel ca la motorul diesel de intrare în gamă, motorul electric al lui eSprinter livrează la puntea față o putere de 85 kW și un cuplu maxim de 300 Nm.

Raportul dintre capacitatea bateriei și sarcina utilă este de asemenea flexibil, putând fi adaptat în funcției de necesitățile practice ale clienților. Clienții pot alege versiuni cu 3 sau 4 pachete de baterii. În versiunea cu baterie de 55 kWh, autonomia estimată a lui eSprinter este de 168 km, cu o sarcină utilă maximă de 891 kg. A doua opțiune privind bateria prioritizează alți parametri. Capacitatea bateriei de 35 kWh permite o autonomie de aproximativ 115 km, dar sarcina utilă crește la aproximativ 1.040 kg.

Funcția integrată de încărcare rapidă oferă și mai multă flexibilitate, deoarece bateria poate fi reîncărcată în proporție de 80% în 30 de minute. Viteza maximă poate fi de asemenea configurată în funcție de nevoile operatorului de transport. Opțiunile sunt 80 km/h, 100 km/h și 120 km/h.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

NoutatiServicii

E.ON și MAN, rețea publică de încărcare pentru camioane electrice în Europa

E.ON și MAN Truck & Bus fac împreună un pas decisiv înainte...

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...