A început producția lui Mercedes-Benz eSprinter
Home Noutati A început producția lui Mercedes-Benz eSprinter
NoutatiTehnologie

A început producția lui Mercedes-Benz eSprinter

10

Mercedes-Benz Sprinter, simbolul vanurilor de mari dimensiuni, face un pas spre viitor prin apariția versiunii 100% electrice. La 12 decembrie, fabrica Mercedes-Benz din Dusseldorf  a celebrat startul producției modelului eSprinter.Mercedes construiește vanuri în Dusseldorf  din 1962. De atunci, fabrica s-a dezvoltat continuu, devenind în ultimii ani principalul punct de producție a modelului Sprinter. Startul producției modelului eSprinter marchează o nouă eră în Dusseldorf. După investiții de aproximativ 330 de milioane de euro, Mercedes poate produce aici, într-o manieră flexibilă, pe aceeași linie de asamblare, atât vehicule convenționale, cât și 100% electrice. Fabrica a devenit și un adevărat centru de competență pentru sisteme de propulsie electrică, peste 2.400 de angajați fiind instruiți în acest domeniu.

Mercedes-Benz eSprinter va acoperi o gamă foarte largă de aplicații urbane. Astfel, modelul este oferit în versiuni furgon cu plafon înalt și o masă maximă admisă de 3,500 kg. Volumul maxim de încărcare este de 10,5 metri cubi, la fel ca la Sprinter cu motor cu combustie internă. La fel ca la motorul diesel de intrare în gamă, motorul electric al lui eSprinter livrează la puntea față o putere de 85 kW și un cuplu maxim de 300 Nm.

Raportul dintre capacitatea bateriei și sarcina utilă este de asemenea flexibil, putând fi adaptat în funcției de necesitățile practice ale clienților. Clienții pot alege versiuni cu 3 sau 4 pachete de baterii. În versiunea cu baterie de 55 kWh, autonomia estimată a lui eSprinter este de 168 km, cu o sarcină utilă maximă de 891 kg. A doua opțiune privind bateria prioritizează alți parametri. Capacitatea bateriei de 35 kWh permite o autonomie de aproximativ 115 km, dar sarcina utilă crește la aproximativ 1.040 kg.

Funcția integrată de încărcare rapidă oferă și mai multă flexibilitate, deoarece bateria poate fi reîncărcată în proporție de 80% în 30 de minute. Viteza maximă poate fi de asemenea configurată în funcție de nevoile operatorului de transport. Opțiunile sunt 80 km/h, 100 km/h și 120 km/h.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

CNAIR a semnat astăzi contractul de atribuire a lucrărilor de reabilitare a podului de peste canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari

Asocierea Geiger Transilvania S.R.L. – Pod-Proiect S.R.L. a fost miercuri desemnată câştigătoarea...

Noutati

Autostrada Sibiu – Pitești: Imagini noi cu primul tunel veritabil de autostradă din România

Pe Autostrada Sibiu – Pitești se lucrează din plin. Iar pasionații de...

Noutati

DAF Trucks Vlaanderen este ”Fabrica Viitorului”

Fabrica DAF Trucks Vlaanderen a fost distinsă cu prestigiosul titlu de „Fabrica...