Portofoliul P3 Logistic Parks a crescut cu 48% în 2020

Portofoliul P3 Logistic Parks a crescut cu 48% în 2020. Cea mai mare creștere s-a înregistrat în Germania, unde suprafața s-a triplat.
Portofoliul P3 Logistic Parks a crescut cu 48% în 2020

P3, investitor și dezvoltator pe termen lung de proprietăți logistice în Europa, a încheiat anul trecut două tranzacții importante, și anume achizițiile portofoliilor Maximus și Matrix, cu o valoare totală de 1,5 milioane de metri pătrați suprafață închiriabilă. Astfel, în 2020, portofoliul P3 Logistic Parks a crescut cu aproximativ 48%, la 6,5 milioane de metri pătrați suprafață totală închiriabilă.

În 2020, activitatea de leasing a P3 România a cunoscut o evoluție favorabilă, dezvoltatorul semnând contracte de închiriere pentru aproximativ 220.000 de metri pătrați de spații de depozitare și birouri. Dintre acestea, 55.000 mp reprezintă contracte noi și 165.000 mp prelungiri ale contractelor existente. Aceste rezultate depășesc previziunile inițiale ale companiei și evidențiază o creștere puternică a activității de leasing. În plus, dezvoltatorul a adăugat noi facilități în parcul său de pe A1, astfel încât să răspundă cât mai bine nevoilor clienților.

”Pandemia Covid-19 a adus sectorul nostru de activitate în lumina reflectoarelor, arătând lumii întregi că segmentul industrial-logistic este o componentă esențială a mecanismului care face ca societatea modernă să funcționeze. Totuși, pandemia a fost resimțită în mod diferit de fiecare industrie în parte. Pe parcursul ultimelor 12 luni am văzut companii de mari dimensiuni extinzându-și operațiunile, dar și companii mai mici ezitând cu privire la planurile de creștere sau relocare. Indiferent de situație, am rămas conectați la cerințele pieței și la nevoile chiriașilor noștri, reconfirmând angajamentul P3 de a asigura infrastructura necesară în aceste vremuri fără precedent”, a declarat Sînziana Pardhan, Director General P3 România.

P3 Bucharest A1 continuă să fie cel mai complex parc industrial din România. Mai mult, în cea de-a doua jumătate a anului 2020, compania a semnat un acord de colaborare cu CFR Călători asigurând astfel accesul via tren pentru personalul parcului, a inaugurat propria cantină-restaurant și a închis cea mai mare tranzacție din piața locală de real estate pe segmentul industrial, prin semnarea contractului de prelungire pentru cei 85.000 mp ocupați de retailerul Carrefour în cadrul parcului.

Activitatea de dezvoltare rămâne unul din factorii cheie de evoluție pentru P3. În ultimele 12 luni, la nivelul grupului, P3 a finalizat construcția a 600.000 mp de depozite pentru clienți noi sau care au revenit în portofoliul companiei, precum Amazon, Mercedes-Benz, TEDi, PepsiCo, DHL și InPost.

La 31 decembrie 2020, aproximativ 30% din portofoliul P3 cuprinde clienți din retail și e-commerce. Acest aspect este în concordanță cu strategia P3 de a dezvolta spații de depozitare, în locații strategice, în imediata proximitate a centrelor urbane, pe care compania le clasifică drept spații de Logistică Urbană.

Adaugati comentariu