TEMSA va livra 4 autobuze electrice Avenue Electron la Buzău

Producătorul turc TEMSA a câștigat o licitație organizată de municipalitatea din Buzău, unde va livra până la finalul anului 4 autobuze electrice Avenue Electron.
TEMSA va livra 4 autobuze electrice Avenue Electron la Buzău

Aceasta este prima dată când autobuzele electrice TEMSA de 12 metri lungime vor fi exportate în afara Turciei. Producătorul a început exporturile de vehicule electrice la finalul anului trecut, în Suedia, dar cu autobuze de 9 metri lungime.

Pe lângă cele patru autobuze electrice, TEMSA va livra la Buzău și 4 stații de încărcare de 80 kW și alte două de 150 kW. Municipalitatea din oraș a mai semnat recent un contract pentru 12 autobuze electrice BYD.

Modelul Avenue Electron, produs în colaborare cu Skoda Transportation, a fost prezentat în premieră la IAA 2018 din Hanovra. Autobuzul de 12 metri lungime are 35 de scaune și o capacitate totală de 90 de pasageri. Vehiculul poate călători 230 km cu o singură încărcare completă. El dispune și de o funcție de încărcare rapidă: 9 minute la priză pot fi suficiente pentru o prelungire a autonomiei cu 90 km.

Autobuzul este echipat cu un motor ce dezvoltă 250 kW și 2.700 Nm. O inovație introdusă de Avenue Electron este posibilitatea de a conduce utilizând o singură pedală. Când este eliberată pedala de accelerație, recuperarea energiei este atât de puternică, încât vehiculul frânează singur. Tehnologia crește autonomia cu aproximativ 15% și economisește costurile de întreținere.

Adaugati comentariu