podul suspendat Braila
Home Noutati Podul suspendat de la Brăila, gata în 2022?
Noutati

Podul suspendat de la Brăila, gata în 2022?

10

Ministrul Transporturilor a anunţat astăzi că a fost semnat contractul de realizarea Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, o investiţie al cărui termen de finalizare este de 48 de luni. Costul totalse ridică la 434 milioane de euro.

Constructorul podului este asocierea Astaldi S.p.A. – IHI Infrastructure Systems Co. Ltd., valoare contractului fiind de 1,995.miliarde de lei, fără TVA..

Perioada de garanţie a lucrărilor va fi de 120 luni.

Asocierea va trebui să proiecteze şi să construiască două viaducte de câte 110 m lungime, un drum principal cu o lungime de 19,095 km şi un drum de legătură cu DN22 (Smardan – Măcin), în lungime de 4,328 km.

Proiectul este cuprins în Master Planul General de Transport al României şi face parte din categoria proiectelor de tip ITI (Investiţii Teritoriale Integrate), finanţabile din POIM 2014 – 2020, Axa Prioritară 2 „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient”.

După ce va fi construit, Podul suspendat de la Brăila se va număra printre primele cinci poduri din Europa, ca deschidere centrală.

Podul suspendat, va avea o lungime totală de 1.974,30 m, o deschidere centrală de 1.120 metri şi două deschideri laterale de 489,65 si 364,65 metri. Gabaritul pe verticală al podului va fi de 38 m de la nivelul de inundaţii maxim, îndeplinind astfel criteriile de navigaţie pe Dunăre.

CITEȘTE ARTICOLUL INTEGRAL AICI!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

CNAIR a semnat astăzi contractul de atribuire a lucrărilor de reabilitare a podului de peste canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari

Asocierea Geiger Transilvania S.R.L. – Pod-Proiect S.R.L. a fost miercuri desemnată câştigătoarea...

Noutati

Autostrada Sibiu – Pitești: Imagini noi cu primul tunel veritabil de autostradă din România

Pe Autostrada Sibiu – Pitești se lucrează din plin. Iar pasionații de...

Noutati

DAF Trucks Vlaanderen este ”Fabrica Viitorului”

Fabrica DAF Trucks Vlaanderen a fost distinsă cu prestigiosul titlu de „Fabrica...