Iveco a câștigat Africa Eco Race 2018

Olandezul Gerard De Rooy a câștigat primul loc la categoria Camioane a Africa Eco Race 2018, după ce a dominat competiția de la un cap la altul.
Africa Eco Race

Ediția 2018 a Africa Eco Race, urmaș al raliului Paris – Dakar, s-a încheiat. După 12 etape și 6.500 km parcurși în 3 țări (5 în Maroc, 6 în Mauritania și una în Senegal), cu trasee stâncoase rapide și dune provocatoare, șoferii și echipajele lor au ajuns la punctul final din Senegal.

Gerard De Rooy, liderul echipei PETRONAS De Rooy IVECO, a câștigat raliul la secțiunea Camioane, după ce s-a menținut în frunte pe aproape toată lungimea raliului.

Africa Eco RaceIveco, furnizor oficial al echipei PETRONAS De Rooy IVECO de 8 ani consecutiv, a oferit pentru Africa Eco Race vehiculele, motoarele și piesele de schimb. Fiabilitatea legendară a camioanelor Iveco este dovedită de această experiență extremă, în care fiecare componentă a camionului este supusă la cel mai dur test care poate exista. Echipate cu motoare Iveco Cursor 13, special dezvoltate de FPT Industrial, camioanele livrează până la 1.000 CP.

În etapa finală, șoferii au concurat într-o etapă scurtă, rapidă, în jurul Lacului Rose de lângă Dakar. Acolo, mulțimea adunată a încurajat competitorii și i-a celebrat pe câștigători.

”M-am bucurat atât de frumusețea, cât și de dificultatea probelor speciale. Au fost probe speciale lungi, dar zile totuși scurte, deoarece au fost foarte puține drumuri de legătură între etape. Privind în urmă, rămân cu un sentiment foarte plăcut”, a declarat Gerard De Rooy la finalul competiției.

Clasament final Africa Eco Race 2018
1. GERARD DE ROOY (IVECO) 45h00m53s
2. Tomas Tomecek (Tatra) + 5h12m32s
3. Johannes Van De Laar (DAF) + 6h49m12s

Adaugati comentariu