Petit Forestier a comandat o mie de camioane electrice Volta Zero

Petit Forestier Group, liderul european în închirierea de vehicule frigorifice, a făcut o comandă pentru o mie de camioane electrice Volta Zero.
Petit Forestier a comandat o mie de camioane electrice Volta Zero

Camioanele electrice frigorifice Volta Zero se vor alătura flotei Petit Forestier Group, formată din peste 58.000 de vehicule. Ele vor fi carosate de Lecapitaine, subsidiară a grupului Petit Forestier și lider european în proiectarea și construirea de suprastructuri frigorifice.

Centrul de design al Lecapitaine a început deja să colaboreze cu echipa tehnică a Volta Trucks pentru a asigura o integrare perfectă a suprastructurii cu șasiul. Primul camion frigorific Volta Zero va începe testele în 2021, iar producția de serie va debuta în 2022.

Pe lângă achiziția celor 1.000 de vehicule, parteneriatul strategic se concentrează și pe dezvoltarea în comun a expertizei tehnice pentru întreținerea camioanelor electrice.

Volta Zero este primul camion electric de 16 tone din lune dezvoltat special pentru livrări urbane. Modelul va avea o baterie litiu-fier-fosfat de 160 sau 200 kWh, pentru o autonomie de 150-200 km. Camionul va putea transporta 16 europaleți și 8,6 tone de marfă. Volumul spațiului de marfă este de 37,3 metri cubi. Șoferul are o poziție centrală în cabină, iar spațiile vitrate mari asigură o vizibilitate la 220 de grade.

Volta Trucks a lansat primul prototip Volta Zero în luna septembrie. Testele pilot alături de clienți vor începe în trimestrul 3 al anului viitor.

Adaugati comentariu