DAF CF Hybrid începe testele în operațiuni reale

DAF Trucks a început testele în mediu real cu modelul CF Hybrid, pentru a câștiga experiență despre utilizarea zilnică a unui camion hibrid.
DAF CF Hybrid începe testele în operațiuni reale

Compania de transport Peter Appel utilizează două camioane DAF CF Hybrid pentru a aproviziona supermarketurile din centrul Olandei. Camioanele vor funcționa 100% electric în orașe și cu propulsie diesel în afara localităților.

Motorul diesel este un eficient PACCAR MX-11 de 10,8 litri și 450 CP, suplimentat de un motor electric ZF de 100 CP (putere de vârf 175 CP). Transmisia ZF TraXon este special dezvoltată pentru sisteme de propulsie hibride.

Motorul electric este alimentat de la un pachet de baterii de 85 kWh, care se reîncarcă atunci când funcționează motorul diesel. În viitor va fi posibilă și alimentarea bateriilor de la stații rapide de încărcare.

Cu bateria încărcată complet, DAF CF Hybrid are o autonomie electrică de 30-50 km, în funcție de greutatea totală a combinației. Performanța este suficientă pentru a funcționa fără emisii directe în centrele urbane.

Hibridizarea mai livrează economii de consum datorită sistemului inteligent de management al energiei. Energie generată de frâna de motor sau de sistemul Down Hill Speed Control este utilizată de motorul electric pentru a reîncărca bateriile.

”Împreună cu clientul Albert Heijn am căutat mereu moduri de a ne reduce amprenta de carbon. În timp ce camioanele electrice sunt ideale pentru distribuție urbană, tehnologia hibrid este preferabilă pentru rute mai lungi. În oraș se poate merge 100% electric, iar motorul diesel permite călătorii între diferite centre de distribuție fără probleme”, a declarat Marcel Pater, manager de flotă la Peter Appel Transport, companie care deține 680 de camioane.

”Cu un viitor mai curat în gând, DAF testează mai multe tehnologii, pretabile pentru diverse aplicații. Tehnologia diesel rămâne o opțiune excelentă pentru distanțe mai lungi, în special datorită noilor carburanți alternativi. Cu aceste teste vrem să evaluăm nu doar tehnologia electric-diesel, ci și performanțele ei în utilizarea zilnică de către clienți”, a spus și Ron Borsboom, director al departamentului Product Development la DAF.

Adaugati comentariu