FUSO eCanter pentru DB Schenker
Home Logistică Alte patru FUSO eCanter pentru DB Schenker
LogisticăTehnologie

Alte patru FUSO eCanter pentru DB Schenker

54

Furnizorul de servicii logistice DB Schenker extinde parteneriatul cu FUSO pentru extinderea parteneriatului în domeniul camioanelor ușoare electrice. Cele patru camioane noi eCanter pentru DB Schenker vor fi folosite pentru distribuție urbană în Paris, Frankfurt și Stuttgart.

DB Schenker folosește deja un eCanter în Berlin de anul trecut și va folosi noile camioane în flote mixte. De asemenea, FUSO a început discuțiile pentru a livra alte camioane eCanter pentru DB Schenker, care vor fi folosite în alte țări europene.

”Avem nevoie să aducem mărfurile în interiorul orașelor într-o manieră mai sustenabilă și care nu depinde de interdicțiile introduse de municipalități. Experiența cu FUSO eCanter de până acum a fost foarte valoroasă, Camionul este perfect pentru activitățile clienților noștri din zone urbane precum Paris sau Frankfurt”, a declarat Tristan Keusgen, șeful flotei europene a DB Schenker.

DB Schenker va folosi două dintre camioanele recent livrate în Franța. Ele vor face aproximativ patru călătorii pe zi cu 10-12 opriri în regiunea Parisului. Celelalte două camioane vor fi folosite în Frankfurt și Stuttgart pentru livrări urbane foarte silențioase și fără emisii.

Pe lângă Paris, Berlin și Frankfurt, camionul electric de 7,5 tone, cu motor de 129 kW și sarcină utilă de până la 4 tone, mai circulă deja în orașe europene importante, precum Londra, Amsterdam și Lisabona, dar și la New York sau Tokyo. În prezent, peste 100 de modele eCanter circulă la nivel mondial.

Autonomia este de cel puțin 100 km, suficientă pentru aplicațiile de distribuție urbană. Vehiculele sunt încărcate peste noapte, la curent continuu sau alternativ, în funcție de infrastructura disponibilă. Încărcarea se poate face chiar și în 90 de minute dacă se folosește un încărcător de mare capacitate.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...