Tatra sau DAF? Camionul care te bagă în ceață total

Este cunoscută colaborarea strânsă dintre DAF și Tatra, cehii împrumutând de la producătorul olandez motoarele Euro 6 și cabinele CF. Totuși, acest camion al unei companii olandeze ne bagă în ceață total.
Tatra sau DAF? Camionul care te bagă în ceață total

Compania de transport H. Oude Ophuis din Denekamp a integrat recent în flotă o basculantă Tatra Phoenix 8×8. Camionul cu MTMA de 46 de tone are o configurație specială, cu motor de 530 CP și cutie de viteze manuală. Ca și cum acest lucru nu era suficient, compania, care are tradiție în modificarea camioanelor, a personalizat și aspectul exterior.

Astfel, grila Tatra a fost înlocuită de una DAF, eliminând practic singura diferență de design dintre cabinele celor două mărci. Transportatorul olandez a motivat că noul camion se va încadra astfel mai bine în flota sa, dominată, în mod normal, de producătorul local. Singurele reminiscențe ale producătorului original rămân logourile de pe uși și de pe volan, și el foarte familiar șoferilor de camioane DAF.

Revenind la camion, acesta este echipat cu o suprastructură basculabilă Vossebelt. Dintre cele patru axe, a treia are patru perne de aer, iar celelalte câte două, o configurație tipică pentru Tatra.

Basculanta este echipată și cu o instalație suplimentară de iluminare montată pe plafon, dar și o bandă LED integrată sub plăcuța de înmatriculare. Toate acestea, împreună cu culorile tipice alb-verde ale companiei, întregesc un aspect deosebit al camionului.

H. Oude Ophuis este o companie mixtă, care operează în construcții, dar face și curse internaționale spre Scandinavia.

Adaugati comentariu