Noile MAN TGX și TGE, prezentate oficial în România
Home Camioane Noile MAN TGX și TGE, prezentate oficial în România
CamioaneNoutati

Noile MAN TGX și TGE, prezentate oficial în România

45

Cu ocazia lansării celui de-al 9-lea service MAN din cadrul rețelei naționale, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul mărcilor MAN și Neoplan în România, a prezentat în premieră în România noul autotractor MAN TGX, model destinat transportului pe distanțe lungi, și comerciala ușoară MAN TGE.

În februarie, MAN a prezentat publicului noua generație de camioane. Grație noilor lanțuri cinematice, elementelor aerodinamice îmbunătățite, sistemelor de asistență, precum MAN EfficientCruise, noua generație de camioane MAN aduce economii de combustibil de până la 8,2%, lucru confirmat și de cel mai nou raport TŰV.

Ca și până acum, noul MAN TGX este disponibil cu trei serii de motoare: D15, D26 și vârful de gamă D38, care acoperă o plajă de putere cuprinsă între 330 CP și 640 CP (MAN D38 – de la 540 CP la 640 CP, MAN D26 – de la 430 CP și 510 CP și MAN D15 – de la 330 CP la 400 CP).

Pe lângă versiunile clasice de autotractoare 4×2 și 6×2, respectiv șasiu rigid, noul MAN TGX este încă disponibil în versiuni autotractor 6×4 și 8×4, acestea fiind o alegere populară pentru companiile de transport agabaritic.

Autotractorul 4×2 poate fi comandat opțional cu sistemul de tracțiune hidrostatică MAN HydroDrive pe puntea față, care oferă o tracțiune superioară pe suprafețele neasfaltate, dar menține și o sarcină utilă ridicată. Cu această diversitate de opțiuni, noul MAN TGX acoperă o gamă cuprinsă între 18 și 41 de tone masa totală maximă autorizată (MTMA) a vehiculului. În cazul aplicațiilor grele, MTMA este de 250 de tone.

Noul MAN TGX va fi prezentat direct clienților

Noul MAN TGX este disponibil cu trei versiuni de cabina GX, GM, GN, cu volume cuprinse între 9,7 și 12,6 metri cubi.

Din cauza situație generate de pandemia de coronavirus, MHS Truck & Bus Group a luat decizia de a prezenta noul autotractor MAN TGX direct în locațiile clienților, respectând măsurile de sănătate în vigoare, în vederea prevenirii răspândirii virsului SARS-COV-2.

MAN TGE OradeaComerciala ușoară MAN TGE disponibilă în România tgx

În cadrul evenimentului a fost prezentat și MAN TGE, cel mai mic model din portofoliul producătorului bavarez. Comerciala ușoară este acum disponibilă pentru vânzare și pe piața din România, în variante constructive furgon, autoșasiu și transport persoane cu până la 19+1 locuri.

Modelele MAN expuse în cadrul evenimentului de la Oradea:

  • noul autotractor MAN TGX 18.510 4×2 BL SA, destinat transportului pe distanțe lungi cu noua cabina GX și echipare de top
  • autocar MAN Lion’s Coach, Bus of the Year 2020, echipare premium, 55+1+1 locuri
  • autocamion MAN TGX 33.510 6×6 BB, cu tracțiune integrală 6×6, echipare de top, macara forestieră și racoanțe
  • două modele MAN TGE, cel mai mic model al gamei de vehicule comerciale MAN, în versiune MAN TGE 3.180 4×2 cu suprastructură frigorifică (certificare ATP) și MAN TGE 5.180, echipată cu benă basculabilă.

MAN Oradea

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...