Noi restricții de circulație pe Podul peste brațul Borcea

Începând de luni, 6 noiembrie 2023, se va închide circulația pe A2, sensul de mers București – Constanța, între km. 142+885 și km. 148+215.

Restricțiile de circulație au drept scop finalizarea lucrărilor de reabilitare la Podul peste brațul Borcea, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastrustructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, în perioada 06.11.2023 – 23.12.2023, în zona lucrărilor, circulația va fi deviată pe calea II (Constanța – București), unde se va desfășura în ambele sensuri.

Amintim faptul că lucrările de reparații structurale realizate la podul dunărean peste brațul Borcea vor avea o perioada de serviciu de cel puțin 40 de ani, garanția fiind de 5 ani.

Pentru reabilitarea Podului peste braţul Borcea, contractul a fost semnat cu Asocierea Mar-Istar Com – Hydrostoy AD, valoarea acestuia fiind de 67,7 milioane de lei. Durata contractului este de 24 luni perioadă de execuţie a lucrărilor, iar perioada de garanţie a lucrărilor, de 5 ani. Reabilitarea a început în 2021.

Podul peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea și, împreună cu podul similar de la Cernavoda, în lungime de 1596 m conectează orașele Fetești și Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea și Muntenia.

Adaugati comentariu