Nikola TRE va fi produs la fabrica Iveco din Germania

IVECO, FPT și Nikola Motor Company au anunțat că viitorul camion electric Nikola TRE va fi produs la fabrica Iveco din Ulm (Germania). Nikola TRE va fi produs inițial în versiune cu baterii, iar apoi și cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen.
Nikola TRE Germania

CNH Industrial, consorțiul care deține IVECO și FPT, a semnat un parteneriat strategic exclusiv pentru camioane grele cu Nikola, investind 250 de milioane de dolari în acțiunile companiei americane. La puțin timp după anunțarea parteneriatului a fost prezentată versiunea finală a modelului Nikola TRE, care se va baza pe structura noului Iveco S-Way.

În prezent, fabrica din Ulm este centrul de excelență al Iveco în ingineria șasiurilor. În viitor, însă, fabrica situată în regiunea Baden-Württemberg va deveni un hub pentru mobilitatea pe bază de hidrogen. Autoritățile locale au promis investiții substanțiale în proiectele de cercetare și dezvoltare în acest domeniu. Mai mult, Guvernul Federal German a anunțat recent o Strategie Națională pentru Hidrogen, în care va investi aproximativ 2 miliarde de euro, inclusiv în infrastructura de alimentare.

În prima etapă, joint-venture-ul va investi 40 de milioane de euro pentru a restructura fabrica din Germania, unde se va face asamblarea finală a modelelor Nikola TRE. Începutul producției este programat pentru primul trimestru din 2021.

Primele modele care vor intra în producție vor fi autotractoarele 4×2 și 6×2 cu pachete modulare de baterii. Acestea vor avea baterii de până la 720 kWh și motoare de până la 480 kW putere continuă.

Fabrica din Ulm va fi alimentată cu module produse la fabricile Iveco din Valladolid și Madrid (Spania). Versiunile alimentate cu hidrogen vor fi testate în 2021 în cadrul proiectului H2Haul finanțat de UE. Lansarea lor pe piață este programată pentru 2023.

Adaugati comentariu