CNH Industrial investește în producătorul american Nikola
Home Camioane CNH Industrial investește în producătorul american Nikola
CamioaneTehnologie

CNH Industrial investește în producătorul american Nikola

44

CNH Industrial și-a anunțat recent intenția de a intra într-un parteneriat strategic cu Nikola Corporation. Parteneriatul este exclusiv în domeniul camioanelor grele și permite adoptarea tehnologiei celulei de combustie în America de Nord și Europa.Primele modele vizate pentru producție sunt camioanele grele electrice Nikola, cu baterii sau alimentate cu hidrogen. Modelul de business al Nikola prevede o rată de leasing ce include vehiculul, serviciile, întreținerea și carburantul. Rata de leasing va fi pe termen lung mai mică decât costurile unui camion diesel.

CNH Industrial va investi 250 de milioane de dolari în acțiuni Nikola, dintre care 100 de milioane bani lichizi și 150 de milioane de dolari în servicii precum dezvoltare de produs, inginerie de fabricație, asistență tehnică și furnizarea de componente cheie pentru accelerarea producției modelelor Nikola TWO și Nikola TRE.

IVECO și FPT Industrial, mărci ale CNH Industrial, vor asista Nikola pentru industrializarea camioanelor electrice cu baterii și cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen. De acest parteneriat vor beneficia modelele Nikola ONE (un camion pentru America de Nord de categoria 8, cu cabină de dormit), Nikola TWO (un camion de categoria 8 cu cabină de zi) și Nikola TRE (un camion greu pentru Europa, cu design cu clasic cu cabină deasupra motorului).

Tehnologia celulei de combustie este următorul pas logic după gazul natural lichefiat (LNG). Ambele tehnologii oferă autonomii mari, specifice transporturilor pe distanțe lungi, și timpi scurți de realimentare. În plus, alimentarea cu hidrogen aduce o lipsă aproape totală a emisiilor poluante.

Acordul strategic include integrarea tehnologiei noului IVECO S-Way în modelul electric cu baterii Nikola TRE, care va fi vândut atât în Europa, cât și în America de Nord. Pe termen lung, o companie joint-venture din Europa va comercializa atât vehicule electrice cu baterii (BEV), cât și vehicule electrice cu celulă de combustie (FCEV), care vor fi lansate în trimestrul 4 din 2022. Nikola se va baza pe rețeaua europeană de vânzări și service a IVECO pentru a accelera intrarea pe piață în Europa.

Mai târziu în acest an, Nikola Corporation, FPT Industrial și IVECO vor organiza o conferință de presă comună în Europa, pentru a explica mai detaliat acest parteneriat.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...