Home Camioane Nikola a livrat 35 de camioane cu celule de combustibil în 2023
Camioane

Nikola a livrat 35 de camioane cu celule de combustibil în 2023

24

În 2023, Nikola a produs 42 și a vândut 35 de camioane electrice cu pile de combustibil cu hidrogen clasa 8 Nikola.

Camioanele cu celule de combustibil sunt asamblate în Coolidge, Arizona. Producția în serie a început pe 31 iulie 2023, cu lansarea comercială pe 28 septembrie.

Din cele șapte camioane care nu au fost livrate, trei sunt utilizate într-un test extins cu un partener de flotă. Alte două sunt în continuare în validare și inginerie. În fine, tot atâtea sunt folosite pentru instruirea de service/demo-uri pentru clienți.

Nikola, un an 2023 extrem de plin

Nikola a avut un an foarte interesant în 2023; în vară, compania și-a pierdut CEO-ul, Michael Lohscheller. Apoi, fondatorul Trevor Milton a fost condamnat la închisoare în decembrie.

Pe de altă parte, au fost și vești bune. Mai exact, finanțarea oferită de statul California pentru înființarea unei rețele de alimentare cu hidrogen. Sau parteneriatul semnat în Germania, cu Bosch. Unul legat de furnziarea  , pilelor de combustibil.

Acestea au venit după ce, în iunie, fusese anunțată o reorientare a operațiunilor de afaceri ale companiei. Care a avut drept efect și operațiuni de rechemare a camioanelor electrice cu baterii. Plus renunțarea la oprirea vânzărilor modelelor din acest segment.

„Ce efort din partea echipei noastre dedicate și pasionate, de a crea – și de a livra – ceea ce credem că este singurul camion electric cu pile de combustie cu hidrogen Clasa 8 proiectat și asamblat în SUA pe drum în prezent”, a spus CEO-ul Nikola, Steve Girsky. Pentru a adăuga: ”Scopul nostre este de a introduce o modalitate mai bună și mai curată de a livra mărfuri pe piața nord-americană. Programele noastre pilot pentru clienți FCEV au arătat rezultate puternice, cu timpul de funcționare a camioanelor la 98% — esențial pentru utilizarea eficientă a flotei.”

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Camioanele „verzi” scapă de taxa de tranzitare a Bucureștiului

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata...

Camioane

Volvo FH16: Un motor nou și mai puternic

Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu...

Camioane

Scania 25P XT, un an de acțiune la mina LKAB din nordul Suediei. Video

Camionul Scania 25P XT, complet electric, este motivul pentru care veteranul de...

Camioane

Holcim se bazează pe Mercedes-Benz eActros 600

Holcim se va baza pe Mercedes-Benz eActros 600 pentru a-și pune în...