Home Camioane Nikola a livrat 35 de camioane cu celule de combustibil în 2023
Camioane

Nikola a livrat 35 de camioane cu celule de combustibil în 2023

127

În 2023, Nikola a produs 42 și a vândut 35 de camioane electrice cu pile de combustibil cu hidrogen clasa 8 Nikola.

Camioanele cu celule de combustibil sunt asamblate în Coolidge, Arizona. Producția în serie a început pe 31 iulie 2023, cu lansarea comercială pe 28 septembrie.

Din cele șapte camioane care nu au fost livrate, trei sunt utilizate într-un test extins cu un partener de flotă. Alte două sunt în continuare în validare și inginerie. În fine, tot atâtea sunt folosite pentru instruirea de service/demo-uri pentru clienți.

Nikola, un an 2023 extrem de plin

Nikola a avut un an foarte interesant în 2023; în vară, compania și-a pierdut CEO-ul, Michael Lohscheller. Apoi, fondatorul Trevor Milton a fost condamnat la închisoare în decembrie.

Pe de altă parte, au fost și vești bune. Mai exact, finanțarea oferită de statul California pentru înființarea unei rețele de alimentare cu hidrogen. Sau parteneriatul semnat în Germania, cu Bosch. Unul legat de furnziarea  , pilelor de combustibil.

Acestea au venit după ce, în iunie, fusese anunțată o reorientare a operațiunilor de afaceri ale companiei. Care a avut drept efect și operațiuni de rechemare a camioanelor electrice cu baterii. Plus renunțarea la oprirea vânzărilor modelelor din acest segment.

„Ce efort din partea echipei noastre dedicate și pasionate, de a crea – și de a livra – ceea ce credem că este singurul camion electric cu pile de combustie cu hidrogen Clasa 8 proiectat și asamblat în SUA pe drum în prezent”, a spus CEO-ul Nikola, Steve Girsky. Pentru a adăuga: ”Scopul nostre este de a introduce o modalitate mai bună și mai curată de a livra mărfuri pe piața nord-americană. Programele noastre pilot pentru clienți FCEV au arătat rezultate puternice, cu timpul de funcționare a camioanelor la 98% — esențial pentru utilizarea eficientă a flotei.”

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...

Camioane

Quantron prezintă camioane electrice cu pilă de combustie pe H2

Quantron prezintă primele camioane electrice cu pilă de combustie pe H2 și...