Home Camioane Nikola Corporation, comenzi pentru peste 200 de vehicule electrice cu pile de combustie pe bază de hidrogen
CamioaneTehnologie

Nikola Corporation, comenzi pentru peste 200 de vehicule electrice cu pile de combustie pe bază de hidrogen

37

Nikola Corporation, liderul global în soluții de transport cu emisii zero și aprovizionare cu energie prin intermediul mărcii HYLA, a anunțat că a înregistrat peste 200 de comenzi de vânzări pentru vehiculele electrice cu pile de combustie pe bază de hidrogen clasa 8.

Cele 202 comenzi de vânzări pentru camioanele grele construite special vor ajunge la 18 clienți finali. Camioanele au intrat recent în producția de serie în uzina de producție Nikola Coolidge, Arizona. Livrările sunt de așteptat să înceapă la sfârșitul acestui an, unele fiind rezultatul unui program demonstrativ.

„Această cerere remarcabilă pentru camionul nostru electric cu pile de combustibil cu hidrogen confirmă tendința industriei către soluții de transport durabile. Suntem mândri să atingem această etapă de 202 comenzi de vânzări împreună cu rețeaua noastră de dealeri. Credem că această cifră demonstrează nivelul de încredere pe care clienții și părțile interesate îl au în viziunea și tehnologia noastră. Ca și în soluțiile noastre de infrastructură și aprovizionare cu hidrogen HYLA. Această piatră de hotar este o dovadă a muncii asidue și a dăruirii întregii echipe Nikola”, au precizat oficialii companiei.

Camionul electric cu celulă de combustibil pe hidrogen de la Nikola are o autonomie de până la 500 de mile și un timp estimat de alimentare de aproximativ 20 de minute. Potrivit testelor, se așteaptă să aibă una dintre cele mai lungi autonomii dintre toate camioanele de clasa 8 cu emisii zero emisii disponibile comercial.

Camionul electric cu pile de combustie cu hidrogen de la Nikola este potrivit pentru o varietate de aplicații, de la marfă la intermodal și transport metropolitan-regional.

Programul „The California Air Resources Board (CARB) Hybrid and Zero-Emission Truck and Bus Voucher Incentive Project (HVIP)” a contribuit la obținerea majorității acestor comenzi, astfel Nikola devenind eligibilă pentru a primi stimulente pentru vehicule electrice cu pile de combustie prin acest program și prin altele.

De asemenea, clienții Nikola beneficiază de un stimulent adițional prin intermediul programului pilot de vouchere al Programului de stimulare a emisiilor zero din New Jersey (NJ-ZIP) pentru vehicule de folosință medie și grea. Programul lansat de Autoritatea pentru Dezvoltare Economică din New Jersey oferă un voucher de bază de 175.000 de dolari pentru fiecare vehicul cu emisii zero din clasa 8. Mai mult, sunt disponibile bonusuri procentuale suplimentare pentru întreprinderile mici și alți solicitanți calificați.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

PepsiCo România alege autocamionul electric de la Volvo Trucks

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, cumpără primul...

Camioane

Volvo va lansa camioane propulsate cu hidrogen

Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe...

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...